Ministrul Simona Bucura-Oprescu a condus, luni, prima reuniune a Comisiei Naționale de Incluziune Socială

Publicat: 20 mai 2024, 19:31, de Viorela Pitulice, în SOCIAL , ? cititori
Ministrul Simona Bucura-Oprescu a condus, luni, prima reuniune a Comisiei Naționale de Incluziune Socială

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a condus, luni, prima reuniune a Comisiei Naționale de Incluziune Socială (CNIS), cea care coordonează eforturile de prevenire și combatere a sărăciei și riscului de excluziune socială.

La nivel central, promovarea incluziunii sociale este asigurată prin CNIS și compartimentele de incluziune socială din cadrul autorităților publice centrale, acoperind domenii precum protecția socială, ocuparea forței de muncă, locuirea, educația, sănătatea, digitalizarea și securitatea personală.

„Astăzi am operaționalizat Comisia Națională de Incluziune Socială, un organism esențial pentru coordonarea, monitorizarea și evaluarea strategiei naționale privind incluziunea socială și reducerea sărăciei. CNIS are un rol important și în implementarea angajamentelor asumate de România în documentele internaționale în promovarea coeziunii sociale”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

În cadrul ședinței de luni, desfășurate atât fizic, cât și online, a fost aprobat Regulamentul de Organizare și Funcționare al CNIS. În același timp, au fost stabilite procedurile de selecție pentru reprezentanții din mediul academic, ONG-uri și parteneri sociali care vor avea rol de observatori în cadrul comisiei.

Printre temele discutate luni s-au numărat prioritățile naționale actuale în domeniul incluziunii sociale și raportul anual de monitorizare a Strategiei naționale privind incluziunea socială și reducerea sărăciei pentru perioada 2022 – 2027.