Simona Bucura Oprescu: „ Pentru a avea o piață a muncii puternică, trebuie să avem un grad de ocupare cât mai mare!”

Publicat: 17 mai 2024, 14:17, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ACTUALITATE , ? cititori
Simona Bucura Oprescu: „ Pentru a avea o piață a muncii puternică, trebuie să avem un grad de ocupare cât mai mare!”
Foto: Facebook

𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟑𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐜𝐚̆ au fost oferite 𝐢̂𝐧 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟕𝟔 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐀𝐍𝐎𝐅𝐌 a organizat, astăzi, 17 mai, 𝐁𝐮𝐫𝐬𝐚 𝐆𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐌𝐮𝐧𝐜𝐚̆. 𝐌𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐒𝐢𝐦𝐨𝐧𝐚 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐚𝐎𝐩𝐫𝐞𝐬𝐜𝐮 𝐚 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭𝐚𝐭 𝐜𝐮 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐬̦𝐢 𝐜𝐮 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐀𝐫𝐠𝐞ș, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐞 𝐚𝐧𝐠𝐚𝐣𝐞𝐳𝐞

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, și președintele ANOFM, Florin-Irinel Cotoșman, au participat la două dintre cele trei burse organizate în județul Argeș, respectiv în Pitești și Curtea de Argeș, unde au discutat cu angajatorii prezenți, dar și cu oamenii interesați să-și găsească un loc de muncă.

”Ocuparea prin intermediul Serviciului Public de Ocupare este extrem de importantă pentru noi. Bursa Generală a Locurilor de Muncă este o oportunitate atât pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sau pentru cei care doresc să se reorienteze profesional, dar și pentru angajatori, astfel încât aceștia să își acopere deficitul de forță de muncă. Pentru a avea o piață a muncii puternică, trebuie să avem un grad de ocupare cât mai mare, astfel încât, pe de o parte, românii să aibă locuri de muncă bine plătite, pe de altă parte, angajatorii să aibă angajați care sunt bine remunerați datorită competențelor pe care le au. Îmi doresc ca dintre cei care astăzi vin la bursele locurilor de muncă organizate de noi, cât mai mulți să își găsească un loc de muncă bun, în care să își dezvolte cariera și să aibă o remunerație cât mai bună pentru un nivel de trai cât mai ridicat”, a declarat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a organizat astăzi, la nivel național, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Ediția din acest an se desfășoară în 76 de locații din toată țara, iar datele preliminare arată că și-au anunțat prezența peste 2.000 de angajatori, care oferă peste 30.000 de locuri de muncă vacante.

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă și-au anunțat participarea, la nivel național, și angajatori care au anunțat locuri de muncă pentru tineri cu risc de marginalizare socială, precum și angajatori care și-au arătat disponibilitatea să angajeze cetățeni ucraineni.