Ministrul Sportului critică hotărârea tenismenelor române de a nu participa la Olimpiadă. „Transmit un mesaj toxic”

Niciuna dintre cele trei tenismene românce calificate la Jocurile Olimpice nu va participa la ediția de la Tokio, fapt ce a determinat o reacție puternică din partea ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre”, susține Novak.

România  are trei jucătoare pe tabloul tabloul de simplu de la Jocurile Olimpice, pe Simona Halep (8 WTA), Sorana Cîrstea (40 WTA) și Patricia Țig (62 WTA).

Dacă Simona Halep a anunțat că nu participă din cauza unei accidentări, celelalte două sportive au invocat programul încărcat, fapt ce l-a determinat pe ministru să transmită o amenințare voalată.

Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis. Aștept reacția oficială a federației referitor la acest caz”, a anunțat Novak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...