Ministrul Transporturilor, deranjat de piedicile puse de primăria Capitalei în calea recepției Magistralei 5 de metrou

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, îi va cere Gabrielei Firea să sprijine activităţile necesare pentru darea în trafic cu călători a Magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei – Eroilor.
Deranjat de lipsa unui reprezentant al Primăriei Municipiului București (PMB) de la prima şedinţă a Comisiei de recepţie a M5, Lucian Bode a anunțat că are de gând să poate o discuție „cât se poate de normală şi civilizată” cu Gabriela Firea pentru a îi solicita să sprijine toate activităţile care să ducă la darea în trafic cu călători a Magistralei M5.

Ministrul a declarat la Digi 24 că luni a avut loc prima şedinţă a Comisiei de recepţie, în care sunt 20-25 de membri, şi a avut „neplăcuta surpriză” ca reprezentantul Primăriei să nu fie prezent. Din acest motiv, dar și altele pe care nu le-a făcut publice, Lucian Bode a menționat că se fereşte să mai facă anunţuri în ceea ce priveşte Magistrala M5 Drumul Taberei – Eroilor.

„Preocupat fiind ca acest obiectiv să fie finalizat cât mai repede, după câteva săptămâni de analiză cu toate companiile implicate în cele trei contracte s-a ajuns la concluzia că 30 iunie este termenul pe care şi-l pot asuma împreună cu managementul companiei Metrorex. Şi l-au asumat şi nu l-au respectat”, a declarat ministrul Transporturilor.

Noua linie de metrou, încurcată și tramvaiul 41

Un alt reproș făcut de Lucian Bode PMB este legat de întârzierea cu care STB poate suspenda temporar linia 41 de tramvai.

Pentru a finaliza lucrările la suprafaţă în zona liniei 41 de tramvai este nevoie ca Societatea de Transport Bucureşti să suspende circulaţia tramvaiului, iar reprezentanţi societăţii au răspuns că pot face acest lucru abia în octombrie.

„Iniţial au spus că sunt de acord, iar în momentul în care am trimis un document în scris ne-au răspuns că în octombrie pot să realizeze această pauză, motivând că nu au suficiente autobuze pentru a înlocui tramvaiul 41 în perioada respectivă. Octombrie înseamnă că sistemul de termoficare este deja în funcţiune, înseamnă că nu putem interveni acolo la sistemul de termoficare, pentru că suntem obligaţi să mutăm o conductă de termoficare, şi sigur asta înseamnă că vom interveni în zona respectiva şi vom finaliza lucrările la suprafaţă undeva în primăvara anului viitor”, a mai explicat ministrul Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...