Ministrul UDMR al Mediului, Barna Tanczos, a prelungit ilegal mandatul directorului general de la Romsilva

Barna Tanczos, ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, a demonstrat că respectarea legilor este doar un moft, și, ca atare, a prelungit ilegal mandatul directorului general de la Romsilva.

Barna Tanczos a impus domnia provizoratul la Romsilva

La începutul acestui an, ministrul Barna Tanczos l-a impus, pentru o perioadă de patru luni, pe vâlceanul George Mierliță în funcția de director general al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva. Cele patru luni au trecut și totodată a expirat și provizoratul acestuia de la șefia acestei regii.

Numai, că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor condus de Barna Tanczos, ca autoritate tutelară, nu a finalizat procedurile legale de desemnare a unui director general pentru un mandat de patru ani și nici a unui consiliu de administrație.

Ca atare, ministrul UDMR al Mediului a mandatat Consiliul de Administrație provizoriu al RNP condus de Adrian Dănuț Apostol, un personaj despre care o să mai vorbim, să i se prelungească mandatul provizoriu lui George Mierliță.

Pentru ministrul Mediului, doi egal cu patru

Astfel prin Hotărârea nr.06 din 20.04.2022, bordul administrativ de la Romsilva a aprobat ”desemnarea domnului George Mierliță în funcția de director general al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, pentru un mandat provizoriu de patru luni,începând cu data de 01.05.2022, sub condiția încetării de drept a mandatului acestuia înainte de termen în cazul numirii de către Consiliul de Administrație al RNP-Romsilva a directorului general al regiei, după finalizarea procedurii de selecție”.

Numai că acordarea unui nou mandat provizoriu de patru lui pentru George Mierliță încalcă grosolan prevederile Ordonanței de Urgență nr.109 din 30 noiembrie 2011privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, aprobată prin Legea nr.111/2016, cu modificările și completările ulterioare.

La articolul nr.64 ^2(1) se precizează foarte clar: ”În cazul în care au fost delegate atribuții de conducere a întreprinderii publice către directori, iar postul/posturile de director rămâne/rămân vacant/vacante, consiliul de administrație poate desemna un director provizoriu până la finalizarea procedurii de selecție, potrivit prevederilor prezentei ordonanțe de urgență. Durata mandatului este de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia, pentru motive temeinice, până la maximum 6 luni”.

Adică, Barna Tanczos, prin cei șapte membri ai Consiliului de Administrație de la RNR, au încălcat prevederile legale și au prelungit mandatul lui George Mierliță cu patru luni și nu cu două luni ”pentru motive temeinice” așa cum prevede OUG 109/2011 și Legea nr.111/2016. De ce oare? Pentru că Barna Tanczos sfidează pe toată lumea pe motiv că este la putere și legile se aplică în funcție de interese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...