Mirajul numit Europa

Aproape 500 de oameni, care au ales să plece de la foametea și de la viața grea din Asia ori Africa, spre Europa, cu vreo barcă vai de mama ei, conform Organizației Internaționale pentru Migrații, au murit de la începutul anului și până în prezent. Oamenii s-au înecat în Marea Mediterană, înainte să ajungă la destinație, în Italia sau în Grecia.

Cel mai recent naufragiu de acest fel s-a întâmplat duminică, în apropiere de orașul Surman. Persoanele care au pierit în naufragiu erau din Libia și se îmbarcaseră pe o barcă precară și mică de lemn, ca să ajungă în Uniunea Europeană. Barca s-a răsturnat și din cauza greutății, și din cauză că era veche. Doar două persoane au reușit să fie salvate și patru cadavre recuperate.

Drama de acum vine după alta, petrecută în urmă cu o săptămână – despre care ziarul nostru a relatat în exclusivitate, când din 90 de persoane au fost salvate numai patru.

„Tragedia este în desfășurare la porțile Europei, sub ochii Uniunii Europene”, afirmă Safa Msehli, purtătorul de cuvânt al OIM. De asemenea, acesta a subliniat faptul că Bruxelles-ul tace în legătură cu toate tragediile întâmplate pe mare, atât de aproape de coastele europene.

Și, în timp ce toată lumea e concentrată pe ce se întâmplă în Ucraina, azi, un pescador cu aproximativ 500 de migranți la bord, a debarcat în Pozzallo, Italia. Migranții vor fi găzduiți în sala municipală de sport. Protecția Civilă pregătește saltele, pături și truse medicale, pentru a acorda un eventual ajutor.

De asemenea, migranților li se fac teste Covid, pentru a-i depista pe cei care sunt pozitivi și a-i ține în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...