Mircea Cărtărescu revine la poezie cu volumul „Nu striga niciodată după ajutor”

Mircea Cărtărescu și-a anunțat al optulea volum de poezii, după o pauză de „poezie” de 30 de ani. „Nu striga niciodată după ajutor” va fi disponibil în librării din data de 15 septembrie.

Volumul include o sută de poeme, „o sută de fețe ale singurătății”, și pare a fi o întoarcere la simplitatea poeziei simple și emoționale, fără sofisticarea intelectual și culturală din vechea poezie a lui Cărtărescu.

„Primele mele poeme după o mică pauză de 30 de ani. Ce-am făcut în toată vremea asta? Am tânjit după poezie”, a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook.

„Cititorul care va parcurge cele o sută de poeme scurte, uneori de doar câteva rânduri, va recunoaște în ele propriile sale trăiri, răul și durerea, depresia și melancolia, sâmburele amar al condiției omenești”, se arată în comunicatul de presă. Marea temă a cărții este singurătatea esențială, ireductibilă, a fiecărui om, oricât de mult îi despart distanțele în timp și spațiu, ca și diferențele cultural, așa încât Nu striga niciodată ajutor e una dintre rarele cărți care pot fi înțelese deopotrivă de cititorul avizat și de cel mai puțin deprins cu poezia.

Cartea va fi prezentată publicului marți, 22 septembrie, de la ora 19.30, într-un dialog-eveniment cu Mircea Cărtărescu și Mirela Nagâț, difuzat pe pagina de Facebook Humanitas și ulterior pe canalul Youtube Humanitas.

1 COMENTARIU

  1. Mircea Cărtărescu! „Nu striga niciodată după ajutor” munca unui creier robust, dar îmbătrânit forțat de o politica murdara și țigănească. Scriitorul s-a întrebat… nu odată ci de mai multe ori, dacă cărțile sale ” va ajunge în cele din urmă să contribuie la înflorirea umana sau să o diminueze” ” Mircea Cărtărescu este cu adevarat un învingător „

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole