Mircea Fechet anunță adoptarea bugetului „ambițios” al AFM

Publicat: 28 feb. 2024, 22:01, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în Educație , ? cititori
Mircea Fechet anunță adoptarea bugetului „ambițios” al AFM

Mircea Fechet a declarat miercuri seara:„ anunț cu bucurie că, prin Hotărâre de Guvern, a fost aprobat bugetul Adninistrației Fondului de Mediu. Este un buget extrem de ambițios, peste 9,3 miliarde cheltuieli bugetare și peste 14 miliarde credite de angajament. Asta și pentru că programele pe care le propunem a fi finanțate în 2024 sunt unele extrem de ambițioase”.

Casa Verde este unul dintre principalele programe, „care ajută nu doar la calitatea aerului, ci și la facturi mai mici pentru beneficiarii acestui program. Orice familie cu panouri fotovoltaice pe casă are o factură mult mai mică decât ar fi avut în lipsa acestei investiții”, a arătat ministrul Mircea Fechet.

Ministrul Mediului a mai anunțat și că pentru programul Rabla Plus, în 2024 a fost alocat un buget record, de un miliard de lei. Mircea Fechet a mai menționat și programul pentru înlocuirea sobelor cu unele cu o eficiență mai ridicată, propunerea de program pentru utilaje agricole și programele Săptămâna verde în școli și Rangeri în școli.

„Un lucru extrem de important pe care doresc să îl anunț se referă la programul Casa Verde – panori fotovoltaice, blocat în urma hotărârii unei instanțe și deblocat după o mediere a Ministerului Mediului. Anunț cu bucurie că, în 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern privind aprobarea bugetului AFM, vom valida toate dosarele rămase. Avem până acum peste 65.000 de beneficiari care au ales deja instalatorul. Îi așteptăm și pe ceilalți, până la 90.000. Sperăm ca vineri să avem întreaga listă a beneficiarilor care așteaptă de atât de mult timp. Imediat ce vom aproba listele, vom începe o nouă sesiune”, a mai precizat Mircea Fechet.