Mirel Rădoi, despre cum i-a surprins pe armeni: „Era ceva neașteptat ca unul din cei mici să vină să dea cu capul”

Publicat: 12 oct. 2021, 09:15, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
Mirel Rădoi, despre cum i-a surprins pe armeni:

Mirel Rădoi a dezvăluit cum a gândit fazele fixe pentru a-i surprinde pe armeni, în meciul câștigat luni seară, cu 1-0. Selecționerul s-a arătat nemulțumit că deși tricolorii își creează multe ocazii de a marca, fructifică prea puține.

”Chiar am glumit înainte de meci când pregăteam fazele fixe, ne gândeam pe ce jucător să mizăm, dar unul la care nu se asteapta armenii. Era ceva neașteptat ca unul din cei mici să vină să dea cu capul, i-am ales pe Mitriță și pe Keșeru să stea la portar, de acolo să vină surpriza. Marea majoritate a felicitărilor trebuie adresate băieților, au dat dovadă de determinare, nimeni nu le poate reproșa nimic. O primă repriză foarte bună, în a doua știam că vom ceda puțin, nu puteam ține ritmul până la final, nici ei nu mai aveau nimic de pierdut, au introdus doi atacanți la pauză, dar am gestionat foarte bine situația.

Le cerusem jucătorilor să conducem cu 2-0 la pauză tocmai din acest motiv. Eficiența mă doare, ne creăm multe ocazii, nu fructificăm nici jumătate dintre ele. Acum suntem pe locul 2, nimeni nu mai credea în noi după eșecul de la Erevan, dar acum suntem la mâna noastră. Mai avem o finală, cu Islanda, nu mă refer la Liechtenstein, pentru că dacă nu batem în ultimul meci, nu merităm nimic. Am facut 7 puncte în septembrie, dar în octombrie am arătat  un plus la determinare. Am avut antrenamente în plus, am avut timp de pregătire.

În cazul lui Ivan, oamenii pot judeca, nimeni nu știe ce gândesc eu. Am vorbit cu el, i-am explicat. Au apărut oamenii din club care l-au apărat, dar e normal să te gândești ca un jucător de talie să fie pus la marcaj, nu Maxim sau Stanciu”, a declarat Mirel Rădoi după meci. 

Naționala de fotbal a României a învins reprezentativa Armeniei, luni seară, cu scorul de 1-0, într-un meci disputat pe stadionul Steaua, în Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022.