Miros de canalizare în terminalul Schengen de pe Aeroportul Timișoara. Problema persistă de două luni

Publicat: 10 iul. 2024, 13:42, de Corina Oprea, în ACTUALITATE , ? cititori
Miros de canalizare în terminalul Schengen de pe Aeroportul Timișoara. Problema persistă de două luni
Miros de canalizare în terminalul Schengen de pe Aeroportul Timișoara. Problema persistă de două luni

Mai mulți pasageri au sesizat că, în terminalul Schengen de pe Aeroportul Timișoara, mirosul este unul extrem de neplăcut. Problema persistă de aproape două luni și pare că nimeni nu are o rezolvare pentru ea. Am luat legătura cu reprezentanții aeroportului, care au explicat care este, de fapt, situația.

Miros de canalizare pe Aeroportul Timișoara

O situație neobișnuită la noul terminal de Plecări Externe al Aeroportului Internațional Traian Vuia din Timișoara: de aproximativ două luni, un miros puternic de canalizare persistă în zonă, iar cauza acestuia rămâne un mister.

Deși aeroportul este nou, se pare că problemele au apărut imediat după inaugurare. L-am contactat pe Călin Petrescu, purtătorul de cuvânt al Aeroportului, care a oferit informații referitoare la această situație de care toți pasagerii se plâng.

Astfel, oficialul spune că problema nu este de la canalizare, ci de la sistemul de climatizare. Acolo ar fi fost folosită vată industrială, care ar emana acum mirosul neplăcut.

„Oricine trece pe acolo, se duce cu gândul la mirosul de canalizare. Dar nu e vorba despre canalizare, pentru că, mai apoi, pasagerii intră, unii dintre ei, și în toaletă, și constată că acolo e un miros chiar super mișto, așa cum ar trebui să fie prin toate aeroporturile.

Mirosul este, de fapt, de la sistemul de climatizare. Noi, fiind presați de data intrării Schengen, am luat-o pe repede înainte sau cel puțin constructorul a luat-o pe repede înainte ca să ne încaldrăm în termen.  Și atunci, lucrurile au fost făcute bine, dar se pare că de la sistemul de climatizare vine un miros ciuda. Au fost folosită ceva vată industrială, care emană mirosul pe care îl știm cu toții deja”, ne-a explicat reprezentantul.

Purtătorul de cuvânt susține că mirosul apare doar atunci când pornește aerul condiționat. Când acesa e oprit, dispare și mirosul. Cu toate acestea, pasagerii sunt nemulțumiți și spun că miroase, mai mereu, exact ca într-o toaletă publică.

Fermă de porci pe aeroport

O turmă de porci a ajuns în fața noului terminal al Aeroportului Internațional Timișoara la începutul lunii, oferind un spectacol inedit călătorilor. Animalele, liniștite, au păscut iarba de pe gazon sub privirile surprinse ale pasagerilor.

Imaginile neobișnuite au fost capturate de un cititor al publicației opiniatimisoarei.ro, care s-a amuzat copios când a văzut că animalele erau lăsate să mănânce în liniște, în timp ce pasagerii se îndreptau către aeroport.