MM Stoica: “Mâine avem testarea jucătorilor. Este mai periculos un om vaccinat netestat decât un om nevaccinat testat negativ”

Publicat: 16 oct. 2021, 23:50, de Vlad Ciotoran, în SPORT , ? cititori
MM Stoica: “Mâine avem testarea jucătorilor. Este mai periculos un om vaccinat netestat decât un om nevaccinat testat negativ

Din cauza accidentărilor şi a cazurilor de COVID-19 în lot, FCSB a avut doar doi jucători pe banca de rezerve la meciul cu CS Mioveni: pe Ştefan Târnovanu şi Alexandru Marian Musi.

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a declarat că jucătorii vicecampioanei vor face noi teste COVID-19 duminică şi că speră să nu apară alte cazuri de infectare. Acesta este de părere că un om vaccinat care nu este testat este mai periculos decât unul nevaccinat testat negativ.

“Nu e un rezultat surpriză. Dar se putea întâmpla o accidentare. Am avut încredere că va ieşi bine. Mâine avem testarea jucătorilor. Să vedem, nu cumva să mai avem vreun caz, pentru că periclităm şi starea de sănătate a celorlalţi. Sunt asimptomatici. Am citit că să se ia măsuri. Ce măsuri să se ia? Oricine vine trebuie să vadă în ce condiţii se lucrează la noi. Avem o bază ca afară, fiecare jucător în camera lui. Cu măşti toată lumea. Ne temem, nu pentru băieţi, că se negativează repede, dar avem şi noi colaboratori care au trecut de 60 de ani. Noi la momentul ăsta avem 13 jucători şi mâine teste.

Noi la 3-0 dacă am fi vrut să nu jucăm, să facem o chestie incorectă, am fi putut să îi spunem lui Radunovici să ia al patrulea cartonaş şi nu jucam cu Viitorul. Dar nu vrem să facem acest lucru. Ne-am luat absolut toate măsurile, am stat în hotel în single-uri, am stat în cantonament în single-uri. Gigi a spus nu se vaccinează el. El niciodată n-a spus vreunui jucăto: nu te vaccina. Eu cred cu convingere că este mai periculos un om vaccinat netestat decât un om nevaccinat testat negativ. Ar trebui şi cei care conduc ţara asta să bage la cap. Vaccinaţi, nevaccinaţi trebuie să ne testăm. Nu facem asta, faceo o greşeală mare şi oamenii mor”, a spus Stoica la Digi Sport.

FCSB a învins-o pe CS Mioveni cu scorul de 3-0, sâmbătă seară, la Buzău, într-un meci disputat în cadrul etapei a 12-a a Ligii I. FCSB ocupă locul doi în Liga 1, cu 24 de puncte. De cealaltă parte, CS Mioveni e pe 12, cu 11 puncte. Lider în clasamentul Ligii 1 este CFR Cluj, cu 30 de puncte, dar și cu un meci mai puțin disputat.