Modernizarea centralei de la Iernut este în etapa de racordare la sistemul național

Transelectrica va finaliza luna aceasta etapa de racordare la Sistemul Energetic Național a viitoarei centrale de 430 MW în ciclu combinat de la Iernut, ce aparține Romgaz, conform unui comunicat al companiei. La Ungheni, unde se desfășoară un proces de retehnologizare, lucrările se desfășoară în mod normal.

În Stația Electrică 400/200/110/6 kV Iernut se derulează o investiție complexă, cu o valoare de peste 30 milioane lei, care include montarea unui autotransformator, modernizarea sistemului de comandă-control al întregii stații electrice, racordarea Centralei Ciclu Combinat 430 MW, aparținând SNGN Romgaz SA, precum și lucrările de proiectare și execuție a sistemelor de protecție aferente liniilor electrice de racord ale grupurilor noi SPEE Iernut.

„Investiţia pe care o desfăşurăm în staţia de la Iernut are o importanţă deosebită atât pentru Transelectrica şi pentru Sistemul Electroenergetic Naţional, dar mai ales pentru dezvoltarea economiei naţionale”, spune Președintele Transelectrica, Cătălin Nițu.

„Vrem ca România să devină un lider energetic în regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est. În acest sens, Guvernul României aplică o politică de încurajare a investițiilor realizate de companiile naționale din domeniu”, a declarat și Secretarul de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului, Lucian Rusu.

Investiții totale de peste 70 milioane lei

Lucrările la Stația Iernut sunt realizate de SMART SA, filiala Transelectrica SA, având ca subcontractanți Retrasib, Dacom, Farben, Teletrans. Termenul de finalizare a întregii investiții din Stația Electrică Iernut este luna noiembrie 2021. Prin modernizarea și extinderea Stației Iernut se vor obține economii privind costul pierderilor de putere și costul de mentenanță.

Retehnologizarea Stației Electrice de Transformare 220/110/20 kV Ungheni este un alt proiect amplu de investiții cu o valoare de circa 42,5 milioane lei, derulat în zona centrală a României. Lucrările au drept scop aducerea instalațiilor la un nivel de siguranță şi fiabilitate corespunzător zonei din punct de vedere energetic, prin utilizarea tehnologiei actuale existente pe plan mondial, ceea ce va contribui la creșterea calității serviciului de transport al energiei și la creșterea siguranței în deservirea utilizatorilor rețelei electrice de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...