Modificare majoră la Codul rutier. Sunt vizați cei cu biciclete, mopede sau trotinete electrice

Schimbarea în Codul Rutier 2023 din România aduce noi condiții pentru executarea manevrei de depășire a unei biciclete sau trotinete electrice.

Dacă viteza cu care se circulă este mai mică de 50 de km/h, șoferul autoturismului trebuie să încalce marcajul ce desparte benzile sau sensurile de mers în timpul depășirii, iar dacă se rulează cu o viteză mai mare de 50 km/h, trebuie să treacă peste marcajul rutier cu o jumătate de mașină.

Legea nu cere permis de conducere celor care circulă pe drumurile publice pe biciclete, însă aceștia au o serie de obligații, potrivit regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Bicicliștilor le este interzis, printre altele, să circule în timp ce se află sub influența alcoolului, a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

1 COMENTARIU

  1. În primul rînd că doar șoferilor ce conduc vehicule in scop de comerț le este necesar un permis de conducere, care este de fapt o autorizație, o licență. Șoferii care conduc mașini în scop personal nu au nevoie de permise de conducere, căci ei nu fac activități comerciale. Însă iudeo-masoneria vrea control absolut asupra a tot ce mișcă , și de aceea impune reguli, iar oamenii se supun neștiind ca nu au de ce și că sunt oameni liberi prin naștere .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole