„Moment magnific pentru ştiinţă”: NASA semnalează că o navă spațială a pătruns, în premieră, în atmosfera solară! (VIDEO)

Sonda solară Parker a devenit prima navă spaţială care a pătruns în atmosfera solară, a anunţat marţi NASA, potrivit dpa. Sonda a zburat prin coroana solară şi a preluat probe de particule şi câmpuri magnetice, a informat NASA, care a calificat această piatra de hotar drept „un salt gigantic pentru ştiinţa despre Soare”.

Atingerea Soarelui’”de către sonda solară Parker este un moment magnific pentru ştiinţă şi o performanţă cu adevărat remarcabilă„, a declarat Thomas Zurbuchen din cadrul Directoratului pentru misiuni ştiinţifice al NASA. „Această piatră de hotar ne oferă nu doar perspective mai profunde asupra evoluţiei Soarelui nostru şi a impactului său asupra sistemului nostru solar, dar tot ceea ce aflăm despre propria noastră stea ne învaţă şi mai multe despre stelele din restul universului„.

Parker a găsit condiţiile magnetice şi de particule potrivite

Agenţia spaţială americană a precizat că Parker a găsit condiţiile magnetice şi de particule potrivite pentru a pătrunde în atmosfera solară la 18,8 raze solare (aproximativ 1,3 milioane de kilometri) deasupra suprafeţei solare în timpul celui de-al optulea zbor pe 28 aprilie, această trecerea durând câteva ore.

Eram convinşi că, mai devreme sau mai târziu, vom intersecta coroana pentru cel puţin o perioadă scurtă de timp”, a spus Justin Kasper, autorul principal al unei noi lucrări despre această realizare importantă, publicată în Physical Review Letters.”Dar este foarte interesant că am făcut-o”. Pe măsură ce continuă să se apropie de Soare, sonda va ajunge în cele din urmă la 8,86 raze solare de suprafaţa Soarelui, a informat NASA.

Următorul său zbor, programat pentru ianuarie 2022, va aduce din nou, probabil, sonda Parker în coroana solară, a mai spus agenţia spaţială americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole