Monica Davidescu: „E mult mai sigur la teatru decât la un magazin alimentar”

Actrița Monica Davidescu spune că, în această perioadă dificilă, artiștii încearcă să vândă zâmbete și ore de relaxare, ca să uite oamenii de toate problemele! Departe însă de a merge cu motoarele turate, lumea culturală încearcă totuși să supraviețuiască.

Actrița a făcut profilul publicului actual al unui teatru la fel de stresat ca și spectatorii și a ofrit detalii despre spectacolul „Eu te cred, da’… tu mă minți”, în care evoluează. „Încercăm să vindem zâmbete, ore de relaxare, să uite oamenii de toate problemele acestei perioade foarte dificile prin care trecem. Nu mergem cu motoarele turate la maximum pentru că nu avem cum.

Ne supunem regulilor. Ne dorim, nu e atât de ușor știind că nu vei ști când vei putea urca pe scenă un spectacol. Dacă în 2019 aveam câte 20 – 25 de reprezentații ale unui spectacol, anul acesta „Eu te cred, da’… tu mă minți” este, iată, doar la a 3-a reprezentație”, a spus Monica Davidescu la București FM, via Skype. „În Teatrul Național București nu se intră la spactacol sau la repetiții decât dacă îți faci test. Încercăm noi în interior să ne pastrăm cât mai bine, cât mai sănătoși, în așa fel încât să ne continuăm activitatea în siguranță”, a subliniat actrița.

Situația lumii teatrale românești este departe de a fi „pe roze”.

Monica Davidescu a mai evidențiat faptul că la teatru nu este așa îmbulzeală, toți poartă masca regulamentar, toată lumea e dezinfectată pe mâini: „E mult mai sigur la teatru decât la un magazin alimentar. Actorii sunt unii mai triști, alții mai veseli”, a comentat actrița. Lăsând însă la o parte tonul pozitiv cu care ne-a obișnuit, Monica Davidescu a reunoscut că situația lumii teatrale românești este departe de a fi „pe roze”. „Sunt aproape doi ani de când încercăm să ne păstrăm optimismul. Tot dăm în gol. Specatcolele în regim independent au suferit foarte mult. Câteva teatre și-au deschis porțile. Compania Concordia joacă în săli închiriate, iar acum jucăm la Teatrul Național”, a explicat ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...