Monica Macovei, condamnată la șase luni de închisoare

Publicat: 12 apr. 2024, 17:07, de Bogdan Radulescu, în ACTUALITATE , ? cititori
Monica Macovei, condamnată la șase luni de închisoare

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Monica Macovei a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare după ce a provocat un accident rutier în urma căruia a rănit grav un motociclist. Ea a fost condamnată pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Accidentul s-a petrecut în octombrie 2022. Macovei a pătruns pe contrasens cu propriul autovehicul și a accidentat motociclistul. În urma accidentului, acesta a rămas cu un handicap grav.

Pe parcursul procesului, Monica Macovei a cerut judecătorilor aplicarea procedurii simplificate pentru a-și reduce pedeapsa cu o treime. Instanța de judecată a suspendat executarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Decizia judecătorilor de la Judecătoria Mangalia nu este definitivă, sentința putând fi contestată la Curtea de Apel.

În diverse interviuri acordate presei, motociclistul grav afectat fizic și psihic în urma accidentului rutier provocat de Monica Macovei a declarat că vătămările suferite i-au afectat grav capacitățile locomotorii, fiind nevoit să deplaseze în cârje. Bărbatul a cerut plata unor daune de 500.000 de euro. 

”Nu a fost niciun regret până în prezent din partea doamnei Monica Macovei. Mă simt practic umilit, pentru că avocatul inculpatei consideră că oferta făcută de asigurator este foarte generoasă, de parcă dânsul ar fi trecut prin ce am trecut eu şi ar fi suferit ce am suferit eu”, a afirmat Constantin Ilie, motociclistul lovit de autoturismul fostului ministru al justiției.

La sfârşitul lunii septembrie 2023, Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, după ce a produs un accident la Mangalia, unde a intrat pe contrasens și a lovit un motociclist.