”Monstrul” de la Horia! Cel mai mare utilaj agricol din lume să dă pe ogoarele patriei

Publicat: 05 mai 2024, 13:36, de Andrei Ceausescu, în Agricultura , ? cititori
”Monstrul” de la Horia! Cel mai mare utilaj agricol din lume să dă pe ogoarele patriei

Cu 1.100 de cai putere și dotări de ultimă generație, Nexat este pregătit să transforme complet procesele agricole, de la pregătirea solului până la recoltare.

 

Un utilaj de ultimă generație, premiat cu medalia de aur la DLG Innovation Award AGRITECHNICA în 2022, a ajuns să revoluționeze agricultura în județul Arad. Este vorba despre Nexat, un tractor de excepție, dotat cu 1.100 de cai putere și echipat cu toate tehnologiile necesare pentru a desfășura eficient o gamă largă de activități agricole, de la pregătirea terenului și semănat până la recoltare.

Anunțul privind achiziția acestui utilaj a fost făcut de președintele Camerei de Comerț și Industrie Alimentară a județului Arad, Gheorghe Seculici. „Cel mai puternic utilaj agricol din lume a ajuns în ferma Terracult din Horia, județul Arad. Nexat are 1100 de cai putere și anul acesta este testat pe 2000 de hectare din cele 7000 ale companiei Terracult. Poate fi folosit la toate lucrările agricole, de la pregătirea terenului agricol și semănat, până la recoltare”, a scris Seculici în comunicatul său.

Conform producătorului german, Nexat reprezintă primul sistem holistic complet de producție a culturilor din lume. „Premisa de bază este simplă, dar disruptivă: unul pentru toți – toți pentru unul. NEXAT combină toate etapele de lucru care anterior necesitau o mare varietate de mașini agricole într-un singur sistem”. Utilajul va contribui acum la cultivarea celor peste 6.500 de hectare pe care le lucrează firma Terracult SRL în județul Arad.

Sursa foto: Aradon