Monumente funerare din Cimitirul Evreiesc de la Ploiești au fost distruse. Se caută vinovații

Mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc DIN Ploiești au fost distruse. 16 monumente au fost dărâmate, trei dintre ele fiind găsite sparte. Poliţiştii Secţiei 2 Ploieşti  îi caută acum  pe autori.

Deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a catalogat incidentul de la Ploieşti drept „unul dintre cele mai abjecte acte posibile”.

Ce motiv poate exista pentru distrugerea unor morminte, pentru atacurile îndreptate împotriva memoriei unor oameni care nu mai sunt printre noi? Ura şi prostia, în cele mai mizerabile şi absurde forme sunt singurele explicaţii pe care le întrevăd pentru această crimă. Fiecare piatră funerară dărâmată este o mărturie. Din nou. PS: Sunt curios. Oare a fost de vină vântul puternic sau tradiţionalii copii minori?”, a scris Vexler, pe pagina sa de Facebook.

Fapte care țin de negura istoriei

Primăria Ploieşti a anunţat că, luni dimineață, reprezentanții Serviciului de Gospodărire Urbană, care se ocupă de întreţinerea spaţiilor verzi și are în administrare mai multe cimitire din oraş, vor evalua pagubele pentru a începe cât  mai repede repararea monumentelor vandalizate.

„Condamnăm astfel de acte, care ţin de negura istoriei. Sunt convins că organele abilitate îşi vor face datoria şi vinovaţii vor fi aduşi în faţa justiţiei”, a declarat primarul oraşului, Andrei Volosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...