Moody’s a îmbunătățit ratingurile unor bănci din România

Moody’s Investors Service a revizuit pozitiv ratingurile pentru depozitele în valută a zece bănci din patru ţări: România, Croaţia, Georgia şi Ungaria.

În urma modificării plafoanelor de ţară aplicate jurisdicţiilor băncilor, Moody’s și-a actualizat metodologia. Astfel, plafoanele aplicate depozitelor în valută au fost majorate în România, Croaţia, Georgia şi Ungaria, ceea ce a avut ca rezultat revizuirea în creştere a ratingurilor pentru depozitele în valută pentru zece bănci.

Băncile care au avut ratingurile îmbunătățite sunt: Raiffeisenbank Austria d.d., JSC TBC Bank, JSC Bank of Georgia, Erste Bank Hungary Zrt., Kereskedelmi & Hitel Bank Rt., OTP Bank NyRt, Raiffeisen Bank Zrt., BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română (BCR) şi Raiffeisen Bank.

Perspectivele atribuite ratingurilor pentru depozitele în valută pe termen lung pentru şase din cele zece bănci afectate de acţiunea de rating de joi rămân nemodificate. În ceea ce privește celelalte patru bănci, BRD – Groupe Societe Generale, BCE şi Raiffeisen Bank, perspectivele rămân negative.

În cazul României, ratingurile pentru depozitele băncilor ar putea fi revizuite în scădere în urma deteriorării ratingului suveran, a slăbirii solidităţii creditării sau o capacitate mai redusă de absorbţie a pierderilor. Agenţia avertizează că în prezent este puţin probabilă o îmbunătăţire a ratingurilor pentru depozitele băncilor româneşti ţinând cont de perspectivele lor negative, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...