Moștenitor Johnson&Johnson și susținător al lui Trump: Cine este Robert ”Woody”, cel care își dorește Chelsea

Robert ”Woody” Johnson, proprietarul clubului de fotbal american New York Jets, se pregătește să depună o ofertă angajantă pentru a cumpăra clubul londonez de fotbal Chelsea. Deja știrea a făcut înconjurul lumii fotbalului, dar cine este Robert ”Woody”?

Robert ”Woody” Johnson este strănepot al lui Robert Wood Johnson I, fondatorul gigantului industriei farmaceutice americane Johnson & Johnson. Este unul dintre susținătorii și donatorii de cursă lungă ai Partidului Republican, fiind un susținător fervent al lui Donald Trump în campaniile sale prezidențiale. Ca urmare a susținerii, a fost numit de Trump în postul de ambasador al Statelor Unite în Marea Britanie, potrivit ESPN.

Un om bine informat

El mai este cunoscut și pentru contribuțiile sale filantropice la cercetarea medicală, în special pentru descoperirea unor medicamente și terapii eficiente pentru bolnavii de diabet zaharat și lupus, două boli care i-au afectat pe unii dintre membrii familiei sale. Johnson și-a concentrat eforturile de lobby la nivel înalt pentru a crește finanțării federale în beneficiul cercetărilor în domeniul medical, în legătură cu cele două afecțiuni.

Despre Woody Johnson se spune că ar fi bine informat despre clubul Chelsea și despre Premier League și fotbalul englez, mai ales după ce a locuit la Londra vreme de patru ani, în calitate de ambasador al Statelor Unite între 2017 și 2021. Pe durata mandatului, Johnson a devenit un fan al fotbalului englez, conștient fiind de rolul important pe care Premier League îl joacă în Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...