Moțiune de cenzură cu repetiție: USR-PLUS mai depune una, dacă prima e respinsă de CCR

În cazul în care CCR va admite conflictul între Guvern şi Parlament privind depunerea moţiunii de cenzură, atunci partidul din care face parte va depune o altă moţiune, tot alături de AUR.

Noi avem o moţiune, din punctul nostru de vedere este o moţiune validă. Vom aştepta decizia CCR, vom avea o discuţie şi în grupul parlamentar, şi în Biroul Naţional, însă vom merge în aceeaşi direcţie, în a-l da jos cât mai repede de la Palatul Victoria pe Florin Cîţu, pentru că în momentul ăsta fiecare zi pierdută e o zi pierdută pentru România. România trebuie guvernată, urmează o iarnă complicată, cu creşteri de preţuri la energie şi dacă vom avea o iarnă foarte grea, va fi îngrozitor pentru mulţi români. E nevoie să fie un Guvern cu o susţinere solidă şi trebuie clarificată această susţinere cât mai repede”, a explicat luni liderul deputaţilor USR PLUS.

Moşteanu a precizat că în locul lui Ludovic Orban la şefia Camerei Deputaţilor va fi o persoană care va reprezenta o majoritate în forul legislativ.

În momentul ăsta nu este clară care mai este majoritatea, care mai este Puterea, care este opoziţia. Preşedintele va fi ales de o nouă majoritate, o să vedem, dacă premierul continuă această prietenie cu PSD, foarte probabil va fi o monedă de schimb pentru Marcel Ciolacu, pentru a-i asigura voturile de supravieţuire în continuare”, a spus Moșteanu.

Curtea Constituţională are pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, de la ora 10, cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, cerere formulată prim-ministru al Guvernului, potrivit agendei oficiale publicate pe site-ul instituţiei.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole