Moțiunea de cenzură a fost depusă. PSD se bazează pe parlamentarii AUR și cei de la minorități și vede 50% șanse de reușită

Liderii social- democrați au depus miercuri dimineață moțiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Florin Cîțu și anunță că ar avea cam 50% șanse să reușească răsturnarea actualei guvernări.

Delegația, condusă de ex-premierul Sorin Grindeanu, a anunțat că a inclus în text și propuneri venite dinspre partenerii sociali, respectiv sindicate, IMM-uri și patronate.

Guvernul actual este un dezastru pentru români și pentru firmele românești. PNRR este un dezastru. Au fost înghețate, pensiile, au fost înghețate salariile, alocațiile iar pe partea cealaltă, Planul Național de Redresare și Reziliență, vedem doar reforme catastrofale pentru România și bani foarte mulți pentru clientela lor politică. În aceste luni, românii au sărăcit. Doar în mintea premierului Florin Cîțu o duc mai bine”, a declarat Grindeanu.

Întrebat dacă lideri PSD au contactat reprezentanți liberali sau din actuala Coaliție pentru a-i convinge să susțină moțiunea, Grindeanu a spus că deocamdată se bazează pe voturi dinspre Alianța pentru Unirea românilor și grupul minorităților.

Din câte știu, și știu bine, probabil colegii de la AUR vor vota această moțiune, vor mai fi colegi parlamentari și din grupul minorităților. În ceea ce privește parlamentari din arcul guvernamental, n-aș vrea să intru în amănunte dar cred că au înțeles că această Guvernare Cîțu îi pune pe o parte importantă din parlamentarii PNL într-o situație extrem de dificilă pentru că, pe de o parte, realizează că această guvernare este un dezastru, pe de altă parte și-ar dori ca PNL-ul să rămână la guvernare”, a completat Sorin Grindeanu.

Moțiunea de cenzură ar urma să fie supusă votului săptămâna viitoare.

1 COMENTARIU

  1. singura soluție ca România sa scape de aceasta clasă politică de jefuitori de tara care au transformat românii în sclavi este un război civil.la sfârșitul acestui război civil aceasta clasă politică criminala trebuie sa fie distrusa complet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...