Motivul pentru care comuniștii au interzis pomenirea Sfântului Dimitrie cel Nou. La câteva luni a căzut regimul

Pelerinajul de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, se ține anul acesta în condiţii speciale, cu respectarea regulilor de protecție sanitară. Patriarhul Daniel a ținut, marți, o predică în fața credincioșilor în care a povestit că în toamna anului 1989 autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște.

Pelerinajul de la moaștele Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou are loc de duminică până marţi.

Patriarhul Daniel a susținut, marţi, o predică în fața a  câteva sute de credincioşi care au venit la Catedrala Patriarhală de sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou.

Liderul BOR a amintit că în toamna anului 1989 autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. Pretextul a fost că, în aceeaşi zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naţionale, avea loc o şedinţă importantă.

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombire, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae-Vlădica din apropiere”, a pofestit PF Daniel, potrivit Basilica.

„Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înființat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care prin radio și televiziune transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii și slujba Vecerniei spre bucuria credincioșilor ortodocși români din țară și din diaspora”, a continuat el.

Patriarhul Daniel a mai afirmat că „Dumnezeu nu se lasă batjocorit”.

„Prin aceasta vedem că <<Dumnezeu nu se lasă batjocorit>>, după cum spune Sfântul Apostol Pavel (Galateni 6:7). Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit. El este îndelung-răbdător, dar este și drept. Mai întâi iubirea Sa milostivă copleșește dreptatea Sa. Dreptatea Sa se arată atunci când El dorește îndreptarea oamenilor, folosind uneori și medicamente amare, nu numai dulci pentru îndreptarea oamenilor și așa îngăduie ca ei să fie certați cu diferite încercări”, a continuat Patriarhul.

1 COMENTARIU

  1. Biserica din Carolina de Nord a ordonat să se închidă temporar în urma unui focar mortal de COVID-19. Biserica a organizat o convocare de o săptămână care a dus la peste 100 de infecții.
    Cel puțin două persoane sunt moarte, patru spitalizate și 68 de cazuri confirmate de COVID-19 au fost confirmate în urma unui eveniment de convocare de o săptămână la Casa Unită de Rugăciune pentru Toți Oamenii din Charlotte, Carolina de Nord.
    Departamentul de sănătate al județului Mecklenburg a ordonat închiderii Casei de Rugăciune Unite pentru Toți Oamenii din Charlotte timp de două săptămâni, oprind adunările în persoană. Convocarea de o săptămână a bisericii a dus la aproximativ 121 de infecții COVID-19 în trei județe, potrivit unei declarații a departamentului.
    Patriarhul Daniel trebuie sa-și reamintească prezentul și actualul pericol coronavirus Covid 19 care este o arma perfecta, care omoară in tăcere și îngeri ( Copiii )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...