La o lună de când a fost ales de bucureșteni, Nicușor Dan nu și-a preluat încă mandatul de primar general al Capitalei. Conform acestuia, mandatul său de primar a fost contestat de 52 de persoane, majoritatea foști și actuali consilieri PSD.
„Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel. Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci intârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni””, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.
Referitor la problemele de la rețeaua de termoficare din București, Nicușor Dan spune că responsabilitatea este încă a Gabrielei Firea.
„În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat. Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”, a mai spus primarul ales al Capitalei.
Care este motivul pentru care Nicușor Dan nu și-a preluat încă mandatul de primar general al Capitalei ?
Sa fie motivul acesta ? Poluarea aerului are un cost devastator pentru locuitorii Capitalei României, București.
Poluarea aerului costă fiecare rezident al capitalei românești București mai mult de 3.000 de euro pe an, potrivit unui nou studiu realizat pentru Alianța Europeană de Sănătate Publică (EPHA). Suma este cea mai mare din Uniunea Europeană.
Alte trei orașe din Europa emergentă: Varșovia în Polonia, Bratislava în Slovacia și Sofia în Bulgaria apar, de asemenea, în primele 10 orașe în care daunele pe cap de locuitor sunt cele mai mari