Motivul pentru care singurii doi locuitori dintr-un sat din Europa poartă mască sanitară

Publicat: 17 oct. 2020, 18:20, de Mădălina Bălăceanu, în Internațional , ? cititori
Motivul pentru care singurii doi locuitori dintr-un sat din Europa poartă mască sanitară
bătrâni_mască

Singurii doi locuitori din Nortosce, un sat izolat din centrul Italiei, insistă să poarte măști de protecție în aer liber din respect reciproc, scrie CNN.

În Italia măștile de protecție sunt obligatorii în spațiile publice închise și deschise, iar această regulă este respectată și de Giovanni Carilli și Giampiero Nobili, singurii locuitori din zonă.

„Sunt mort de frică din cauza virusului”, a povestit Carilli (82 de ani) pentru CNN Travel. „Dacă mă îmbolnăvesc, sunt pe cont propriu, cine să aibă grijă de mine? Sunt bătrân, dar vreau să trăiesc în continuare pentru a avea grijă de oi, de viţa de vie, de stupid şi de livadă. Să caut trufe şi ciuperci. Îmi place viaţa mea”, a spus el.

Nobili (74 de ani) consideră o lipsă de respectă faţă de vecinul său ignorarea regulilor, în ciuda situaţiei lor ieşită din comun.

Purtarea măştii şi respectarea distanţării sociale nu ţine doar de raţiuni de sănătate. Nu e ceva bun sau rău. Dacă există reguli trebuie să le respecţi de dragul tău şi a celor din jur. E o chestiune de principiu”, spune acesta.

Când cei doi se întâlnesc la o ceaşcă de cafea acasă la Carilli, stau la o masă lungă de doi metri, fiecare la un alt capăt.

Aceștia respectă distanţa şi când fac o plimbare la străvechea fântână romană, de unde iau apă.