Motivul pentru care singurii doi locuitori dintr-un sat din Europa poartă mască sanitară

Singurii doi locuitori din Nortosce, un sat izolat din centrul Italiei, insistă să poarte măști de protecție în aer liber din respect reciproc, scrie CNN.

În Italia măștile de protecție sunt obligatorii în spațiile publice închise și deschise, iar această regulă este respectată și de Giovanni Carilli și Giampiero Nobili, singurii locuitori din zonă.

„Sunt mort de frică din cauza virusului”, a povestit Carilli (82 de ani) pentru CNN Travel. „Dacă mă îmbolnăvesc, sunt pe cont propriu, cine să aibă grijă de mine? Sunt bătrân, dar vreau să trăiesc în continuare pentru a avea grijă de oi, de viţa de vie, de stupid şi de livadă. Să caut trufe şi ciuperci. Îmi place viaţa mea”, a spus el.

Nobili (74 de ani) consideră o lipsă de respectă faţă de vecinul său ignorarea regulilor, în ciuda situaţiei lor ieşită din comun.

Purtarea măştii şi respectarea distanţării sociale nu ţine doar de raţiuni de sănătate. Nu e ceva bun sau rău. Dacă există reguli trebuie să le respecţi de dragul tău şi a celor din jur. E o chestiune de principiu”, spune acesta.

Când cei doi se întâlnesc la o ceaşcă de cafea acasă la Carilli, stau la o masă lungă de doi metri, fiecare la un alt capăt.

Aceștia respectă distanţa şi când fac o plimbare la străvechea fântână romană, de unde iau apă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...