Mugur Mihăescu, despre haosul cu cardurile de energie: “O mizerie!”

Mugur Mihăescu, după ce și-a dat cu părerea despre ratarea intrării României în Schengen și îi îndemna pe români să nu mai apeleze la serviciile firmelor austrice, acum are un discurs savuros și despre haosul creat în sectorul energetic.

„Tot ce este legat de energie pentru mine este un dezastru. Sincer, poate părerea mea subiectivă sau nu, pentru că ce face omul ăla la energie e no comment. În primul rând vă aduc aminte de taxa cu soarele.(…) La fel cu calcularea prețului kilowatt-ului. Păi, hai să spun din ce este format prețul kilowattului, prețul la producător, indiferent care e plafonat la 90 de euro pe megawatt. Prețul la bursă să zicem că este 150 de euro sau 200 de euro. A fost și 500 de euro megawatt. Băieții deștepți, cum se zice, din energie, traderii sunt la ora actuală limitați la 2 % atâta ai voie să-ți adaugi. Asta este marja ta de profit. Deci iei 90 îl vinzi în marja aia şi-ți adaugi profitul 2%”, a declarat actorul Mugur Mihăescu în emisiunea Subiectiv, de la Antena3 CNN.

Mugur Mihăescu: Toți banii, grosul se duce la stat

“Restul tot, scăzând Transelectrica, transport, curent, restul, tot aparține statului român. Deci, faptul că tu spui mie că nu poți să scazi prețurile pentru că ai afecta pe nu știu cine, după părerea mea, e o mizerie.

Eu știu că operez cu parcuri fotovoltaice și ceea ce se întâmplă este o mizerie. Toți banii, grosul se duce la stat. Dacă tu spui acuma că ajutoarele le vrei de la Uniunea Europeană, ca nu cumva tu să slăbești buzunarul și să ataci bugetul. Atacăm bugetu, dacă slăbim. Când a fost 500 de euro cine a luat banii ăștia, cine i-a luat, i-a luat Hulpavu?”, a completat actorul.

Mugur Mihăescu: Marele băiat deștept al din energie asta este statul român

“Marele băiat deștept al din energie asta este statul român. Cât timp statul român nu va mai lăsa cureaua asta să se ducă în jos, tot așa vom avea.

Și apropos, că timpul e scurt. Tot timpul a fost timpul scurt pentru aplicarea măsurilor.

În Horeca a fost la un an jumate după ce majoritatea intraseră în faliment sau, mă rog, o parte din ei.

Deci faptul că tu stai acuma ca să accesezi fonduri din altă direcție ca să nu-ți afectezi ți hălpăiala de fapt că tu ești principalul care halește bani end userului cum se numește, mie mi se pare chestie”, a conchis Mugur Mihăescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...