Mușcăturile de ploșnițe, un pericol pentru femeile însărcinate?!

Publicat: 23 oct. 2023, 11:30, de Magda Marincovici, în SOCIAL , ? cititori
Mușcăturile de ploșnițe, un pericol pentru femeile însărcinate?!

Mușcăturile de ploșnițe sunt dezagreabile pentru toată lumea, dar o problemă deosebită se pune în cazul femeilor însărcinate.

Acești paraziți se hrănesc cu sânge. După mușcătură, zona respectivă se înroșește, se umflă și apar mâncărimi. În cazul unor persoane, pot apărea reacții alergice mai accentuate.

Potrivit medicilor, comparativ cu țânțarii sau căpușele, ploșnițele de pat nu transmit omului bacterii sau virusuri. Chiar dacă nu sunt vectori de boli, femeile însărcinate trebuie să le evite pe cât posibil, deoarece acești paraziți pot avea un teribil impact asupra confortului psihic.

Pentru o femeie însărcinată, care deja se confruntă cu o furtună hormonală și fiziologică, o expunere la acești paraziți îi poate accentua stresul și anxietatea. În plus, teama prelungită de a nu fi mușcată de ploșnițe în timpul nopții evident că provoacă o tulburare gravă a somnului, mergând până la insomnii.

Să nu neglijăm faptul că o ploșniță de pat poate provoca până la 90 de mușcături pe noapte. Or, perturbarea somnului are consecințe și asupra viitoarei mame, dar și a fătului.

Evident, ținând seama de numărul foarte mare de mușcături provocate într-o singură noapte, acești paraziți reprezintă un pericol inclusiv pentru copii.