Muzeul care „intră” pe teme fierbinți (VIDEO)

Muzeul Oscarurilor din Los Angeles va fi inaugurat în acest an. Deja se știe că acest muzeu va aborda, prin temele și exponatele sale, teme „fierbinți”…

Muzeul va aborda „istoria problematică” a industriei cinematografice: de la rasismul din filmul „Pe aripile vântului” şi până la recentele controverse legate de slaba reprezentare a femeilor şi a minorităţilor în acest sector de activitate, după cum au anunţat administratorii instituţiei, potrivit AFP.

Potrivit unei părți a presei americane, muzeul „intră” pe teme fierbinți, la ordinea zilei…

Actriţa Laura Dern, premiată cu Oscar anul trecut pentru rolul secundar din „Marriage Story„, i-a condus pe jurnaliştii invitaţi să participe la o vizită virtuală a acestui muzeu, construit în partea vestică a oraşului Los Angeles.

„Nu am vrut să ‘ştergem’ filme”

Muzeul Oscarurilor va aborda şi tematica hărţuirii actriţei amerindiene Sacheen Littlefeather, care a fost prezentă la gala Oscar în locul actorului Marlon Brandon atunci când acesta a refuzat premiul câştigat în 1973 pentru a denunţa felul în care sunt tratate populaţiile amerindiene de către autorităţile americane, sau faptul că actriţe europene au interpretat personaje chineze în „The Good Earth”, un film din anul 1937.

Nu am vrut să ‘ştergem’ filme şi artişti sau momente care ar putea fi inconfortabile. Dorim să le privim în faţă şi să le plasăm în contextul lor, prin intermediul expoziţiei noastre permanente”, a declarat directorul muzeului, Bill Kramer.

Inaugurat în septembrie

Spaţiul expoziţional cu o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi va găzdui diverse „relicve hollywoodiene”, precum pantofii purtaţi de Judy Garland în „Vrăjitorul din Oz” şi pelerina protagonistului din „Dracula„.

Muzeul conţine şi un cinematograf cu 1.000 de locuri, amenajat într-o uriaşă sferă din sticlă, oţel şi beton, într-un flanc al clădirii.

A fost nevoie de aproape un secol pentru ca ideea unui muzeu consacrat celei de-a şaptea arte să fie pusă în aplicare, iar clădirea sa, concepută de arhitectul italian Renzo Piano şi a cărei inaugurare era programată iniţial în 2017, a acumulat mai multe întârzieri succesive.

Construcţia a fost în cele din urmă finalizată, iar muzeul va fi inaugurat în septembrie 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=Mf-j7aDsiGQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...