Muzică DIRECT în creier

Publicat: 22 iul. 2020, 14:26, de Eliza Popa, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Muzică DIRECT în creier

Într-un răspuns adresat cercetătorului Austin Howard, Elon Musk a confirmat că o anume tehnologie, și anume tehnologia Neuralink va permite oamenilor „să asculte muzică direct din cipurile noastre”.

Start-up-ul misterios al lui Elon Musk, Neuralink, lucrează la o interfață creier-computer care va permite utilizatorilor să-și transmită muzică direct în creier, susține fondatorul Tesla și SpaceX. Musk urmează să anunțe mai multe despre compania misterioasă în luna august, însă a dezvăluit treptat pe Twitter informații, potrivit The Independent. Musk a mai spus că Neuralink „ar putea ajuta la controlarea nivelului de hormoni și folosirea acestora în avantajul nostru (îmbunătățirea abilităților și a modului de gândire, eliminarea anxietății, etc.)”. Procesul montării cipului în creier va fi asemănător cu cel folosit la operațiile cu laser la ochi, a mai spus Musk.

„Reconfigurarea” părților din creier

Un studiu în care device-ul Neuralink este descris menționează că un cablu USB tip C va oferi „transmisie de date” în creier. La începutul lunii iulie, Musk a dat de înțeles că cipul Neuralink va fi capabil să vindece depresia și dependențele, prin „reconfigurarea” părților din creier afectate de aceste boli. Încă de la lansarea companiei, în 2016, Neuralink a organizat o singură prezentare publică referitoare la tehnologia pe care o dezvoltă. În cadrul evenimentului din 2019, Elon Musk a spus că Neuralink lucrează la un device care să ofere o legătură directă între un computer și un cip introdus în creier.

Această tehnologie va fi folosită pentru început în scopuri medicale, pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă de boli precum Parkinson, însă scopul final al Neuralink este să permită oamenilor să concureze cu sisteme avansate de inteligență artificială.

Mai multe informații vor fi anunțate pe 28 august.