Năsui și-a atins scopul: Are, în sfârșit, ca secretar de stat pe administratorul care a sabotat SALROM și Complexul Energetic Oltenia

Premierul Florin Cîțu a dus ieri la îndeplinire una dintre marile dorințe ale ministrului USR al  Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui.

A numit în funcția de secretar de stat la acest minister, deși nu există hotărâre de reorganizare, pe un administrator susținut de Fondul Proprietatea, care ani de zile a blocat investițiile la SALROM și Complexul Energetic Oltenia, iar, mai nou, s-a remarcat prin câteva „performanțe” cu iz penal.

Licență blocată cu dedicație

Demersurile lui Claudiu Năsui pe lângă liderii USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au dat roade și, aseară, Simona Carmen Fătu, reprezentantul Fondului Proprietatea în Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Sării SA-SALROM a fost numită secretar de stat la ministerul pe care acesta îl conduce.

Numai că, recent, Simona Carmen Fătu s-a „remarcat” din nou prin blocarea în Consiliul de Administrație, prin vot negativ, a accesului  SALROM la prelungirea licenței de grafit, produs strategic pentru România.

Ea s-a opus pe motiv că prelungirea licenței „este o cheltuială inutilă”, deși prelungirea acesteia costă, atenție, doar 1.300 de lei. Potrivit informațiilor noastre, prin pierderea acestei licențe de către SALROM se urmărește ca ulterior aceasta să fie preluată de un anumit SRL, și Carmen Fătu are cunoștință de acest lucru.

Prezență, ba, dar bani, da

Este de semnalat faptul că un raport recent de control al Ministerului Economiei a evidențiat faptul că Simona Carmen Fătu a încasat ca administrator din partea Fondului Proprietatea bani din comitetele din cadrul SALROM fără ca aceasta să participe la ședințele acestor comitete.

Mai trebuie subliniat faptul că Simona Carmen Fătu este membru în bordul administrativ de la SALROM de vreo zece ani și tot timpul s-a opus ca această societate națională să facă investiții.

Același lucru ca la SALROM, adică se opune investițiilor, îl face Simona Carmen Fătu și la Complexul Energetic Oltenia, unde este membru în Consiliul de Supraveghere.

De asemenea, în anii trecuți, tot ea, în calitate de membru în bordul administrativ de la Electrica Distribuție Transilvania Sud, a blocat orice investiție în aceea societate pentru ca să încaseze dividende cât mai mari, atât ea, cât și Fondul Proprietatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole