Năsui (USR): În ultimii șase ani, pensiile speciale au crescut cu 73%

Pensiile speciale s-au mărit per total cu 73% în ultimii șase ani și cu 8% doar anul trecut, susține deputatul Claudiu Năsui (USR), fost ministru al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Acesta reproșează faptul că, pentru unele categorii, cheltuielile s-au dublat  și chiar s-au triplat, comparativ cu anii trecuți. O singură categorie de speciali a fost eliminată, cea a parlamentarilor, ceea ce arată că se poate.

 „Ce fac restul pensiilor speciale? Cresc în continuare bine mersi. Deși, înainte de alegeri, PSD-PNL clamau că vor elimina pensiile speciale de urgență, acum încep să le găsească justificări. Ba că „nu sunt speciale”, ba că sunt „justificate”, ba că unii „au nevoie” de ele (!).

Să înțeleagă toată lumea: pensiile speciale pot fi eliminate chiar de mâine. Însă ei promit că o vor face altcândva, în viitor. După următoare alegeri, probabil, să mintă iar lumea că vor să le taie. În realitate, sistemul pensiilor speciale e creația PSD-PNL și nu au nici cea mai mică intenție să-l elimine. Dimpotrivă, tot ei susțin noi pensii speciale pentru primari și viceprimari”, acuză Năsui.

Astfel, dacă în 2016 fondul total destinat pensiilor speciale era de 6,3 miliarde lei, el a ajuns la aproape 11 miliarde în 2021.

Cea mai mare creștere, de 206%, este în cazul angajaților Parlamentului, urmați de magistrați cu 187% și angajații din poliție și jandarmerie (107%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...