Naționala de fotbal a României îşi va afla, joi, adversarele din Liga Naţiunilor. Posibilele adversare

Naționala de fotbal a României îşi va afla, joi, de la ora 19.00, adversarele din cadrul celei de-a treia ediţii a Ligii Naţiunilor. Tricolorii fac parte din Divizia B şi vor fi în a treia urnă valorică.

Cele patru urne valorice sunt următoarele;

Urna I: Ucraina, Suedia, Bosnia-Herţegovina, Islanda;

Urna II: Finlanda, Norvegia, Scoţia, Rusia;

Urna III: Israel, România, Serbia, Irlanda;

Urna IV: Slovenia, Muntenegru, Albania şi Armenia.

La competiţie vor participa 55 de selecţionate repartizate în patru divizii valorice, pe baza rezultatelor din ediţia anterioară. În diviziile A, B şi C sunt câte 16 echipe, ce vor fi împărţite în patru grupe fiecare. Divizia D are şapte echipe, împărţite într-o grupă de patru şi una de trei reprezentative.

Câştigătoarele grupelor diviziilor B-D vor promova în eşalonul superior, iar formaţiile de pe locurile 4 în A-B vor retrograda. Echipele clasate pe locurile 4 din Divizia C vor juca un play-off, în martie 2024, la finalul căruia vor fi stabilite cele două echipe care vor retrograda în Divizia D.

Cele şase etape ale grupelor vor avea loc astfel:

Etapele 1 şi 2: 2–8 iunie 2022;

Etapele 3 şi 4: 8–14 iunie 2022;

Etapele 5 şi 6: 22–27 septembrie 2022.

Echipele de pe primul loc în grupele Divizie A se vor califica în semifinalele Ligii Naţiunilor. Finalele, mică şi mare, şi semifinalele vor avea loc la 14, 15 şi 18 iunie 2023.

Unele echipe vor ajunge din Liga Naţiunilor la turneul final al Campionatului European din 2024, dar condiţiile de calificare vor fi stabilite în iunie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...
Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...