NATO aduce avioane în România pentru supravegherea rușilor 

Aeronavele ar urma să ajungă marți, la București. 180 de militari NATO vor fi aduși la baza din Otopeni. 

„Aeronave AWACS (Airborne Warning and Control System) din cadrul Forţei Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie şi Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force – NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, vor ateriza marţi, 17 ianuarie, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în contextul aplicării măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianţei în regiunea Mării Negre”, a anunţat Ministerul Apărării.

Avioanele de supraveghere AWACS (Airborne Warning and Control System) vor sosi astăzi la București „pentru a sprijini prezența consolidată a alianței în regiune și pentru a monitoriza activitatea militară a Rusiei”, a precizat NATO.

Avioanele AWACS, care au baza în apropiere de Aachen, în vestul Germaniei, vor fi staționate la baza Forțelor Aeriene Române de la Otopeni, lângă București, la aproximativ 200 de kilometri de granița estică a țării UE și NATO cu Ucraina, și vor rămâne acolo timp de mai multe săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...