NATO este pregătită pentru un război cu Rusia. „Prioritatea este reînarmarea”

Alianța este pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia, susține șeful Comitetului Militar al NATO, amiralul Rob Bauer, într-un interviu acordat postului portughez RTP.

„NATO este pregătită pentru o confruntare directă cu Rusia, prioritatea Alianței este reînarmarea”, a transmis Bauer.

El a reamintit că, în timpul summitului de la Madrid de anul trecut, ca răspuns la acțiunile Rusiei, Alianța a decis să înființeze alte patru grupuri de luptă multinaționale în Bulgaria, Ungaria, România și Slovacia.

„Acesta este un semnal important pentru Rusia… Ce ne pregătim dacă au ideea de a veni în NATO. Și asta e o linie roșie, dacă trec granița teritoriului nostru”, a spus Bauer.

Amiralul și-a exprimat opinia că producția industrială civilă a țărilor NATO ar trebui reorientată către sfera militară. El pledează pentru o „economie militară pe timp de pace”.

Bauer consideră, de asemenea, că obiectivele strategice ale Rusiei se extind dincolo de Ucraina, pe măsură ce Moscova încearcă să restabilească dimensiunea fostei Uniuni Sovietice.

Întrebat dacă NATO se teme de o escaladare a războiului, Bauer a spus că escaladarea a fost începutul agresiunii Rusiei, iar când Ucraina vrea să recupereze ceea ce îi aparține, nu este o escaladare.

„Dacă ei (rușii) opresc războiul astăzi, nu va mai exista o escaladare”, a mai spus el.

Pe 19 ianuarie, Rob Bauer a declarat că Rusia va rămâne o amenințare pentru Alianța Nord-Atlantică, chiar dacă trupele sale vor fi învinse în Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...