Navă atacată de pirați în Atlantic, cel puțin un român printre ostatici

O navă sub pavilion Marshall Island a fost atacată duminică de pirați, în apele Oceanului Atlantic. Din primele informații ar fi cel puțin patru ostatici, printre care se numără și un român.

Tancul petrolier Agisilaos, aflat sub pavilionul Marshall Island, avea la bord un echipaj compus din 23 de persoane în momentul incidentului. Conform declarațiilor făcute pentru Digi24 de Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, ar fi vorba de patru marinari ostatici: un român, un rus și doi filipinezi.

Vasul a fost atacat pe când traversa Golful Guineea, la 5 mile vest de Guineea și la 22 de mile de Togo. „Echipajul a încercat manevre evazive de evitare a atacului, însă se pare că aceste manevre nu au reușit și nava a fost abordată de pirați. Patru navigatori au fost luați ostatici”, a declarat Mihălcioiu.

Conform https://www.marinetraffic.com/, site ce monitorizează traficul naval maritim, vaporul se află în prezent în dreptul portului Lome din Togo, aproape de granița cu Guineea.

Au intrat în acțiune societățile care dețin nava și se așteaptă o contactare din partea piraților și negocierile de rigoare. Mai mult ca sigur, aceste atacuri se soldează cu revendicări materiale, adică acelea de bani. Se negociază, și, de fapt, ăsta e și scopul acestor atacuri. Cererea de avantaje materiale. Este un fenomen des întâlnit, și mai ales în ultima lună au fost multe atacuri soldate cu luare de ostatici în zona Golfului Guineea, acolo unde, din păcate, securitatea zonei nu este foarte bine pusă la punct”, a spus liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...