Nebănuitele căi ale descoperirilor: Pompeiul de sub cinematograf

Resturi prăbușite din tavane, o piesă de mobilier din lemn carbonizat în interiorul unui spațiu care a păstrat intacte, în ciuda distrugerii, culorile pereților cu fresce, toate au fost descoperite în timpul săpăturilor din subsolul fostului cinematograf Astra.

Cinematograful se află în centrul istoric al orașului Verona, pe Strada Oberdan, care leagă Poarta Borsari de Piața Bra. După 15 ani de la primele investigații, s-au reluat săpăturile. Subteranul Veronei romane a oferit, astfel, o descoperire incredibilă. S-ar părea că rămășițele au rămas intacte datorită aceleiași cauze care a dus la sfârșitul localului: un incendiu.

S-au mai găsit și alte elemente spectaculoase

Potrivit arheologilor, de fapt, flăcările ar fi pus capăt frecventării complexului, care astăzi revine la lumină, strălucind cu culorile sale cele mai vii. Elemente care singure amintesc de sugestia unui „Pompei în miniatură”.
Vestea a fost dată de Superintendența de Arheologie și Arte Plastice din Verona. În cadrul vastului proiect de renovare și reamenajare a fostului cinematograf Astra, inițiat de noii proprietari, s-au găsit, de asemenea, sisteme de încălzire atât prin pardoseală, cât și prin perete, care datează din epoca romană imperială, precum și pardoseli în ciment decorate cu dale și cruste, îmbrăcate în diverse materiale. Un Pompei în miniatură, după cum notează The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...