Nelu Ploieșteanu, internat în stare gravă din cauza COVID. Plămânii sunt afectați în proporție de 70%

Interpretul de muzică lăutărească, Nelu Ploieșteanu, se află în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală. Artistul este bolnav de COVID-19, plămânii fiindu-i afectați în proporție de 70%.

„În urmă cu 2 minute am închis telefonul cu una dintre fiicele lui nea Nelu Ploieşteanu. Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturaţie de 50% şi cu plămânii afectaţi în proporţie de 70%. Acest mesaj este un strigăt disperat al familiei către medicii de la Floreasca, care în ultimele 24 de ore, stresaţi şi obosiţi pe bună dreptate, nu au găsit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta. În astfel de momente, în care părintele tău se luptă pentru fiecare respiraţie, ai vrea să dai viaţă de la tine, doar că să trăiască. Dragi cadre medicale, vă e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puţină empatie şi o vorbă bună pot schimba enorm starea unui om. Vă mulţumesc”, a anunțat jurnalista Mara Bănică pe pagina de Facebook.

Nelu Ploieșteanu s-a născut în data de 16 decembrie 1950 în satul Ciorani, județul Prahova. El este unul dintre cei mai cunoscuti interpreți de muzică lautarească din România. A început să cânte la vârsta de 18 ani în satul său natal. A scos peste 30 de albume cu muzică lautarească și de petreceri, iar melodiile de pe aceste albume au intrat in patrimoniul național de gen, scrie Cinemagia.ro.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...