Nemții, sfătuiți să cumpere carne la ofertă și să o congeleze, după scumpirile recente

Publicat: 09 mai 2022, 09:45, de Viorela Pitulice, în Internațional
Nemții, sfătuiți să cumpere carne la ofertă și să o congeleze, după scumpirile recente

După ce prețurile la carne au crescut de la o zi la alta, săptămâna trecută, undeva cu până la circa 20%, consumatorii sunt sfătuiți de asociațiile din sector să cumpere carne din supermarketuri la ofertă și să o congeleze. 

Produsele cele mai afectate de scumpirile din ultima vreme sunt șnițelul, pieptul de pui și mai multe tipuri de cârnați, iar din păcate, tendința se va menține și în perioada următoare, potrivit estimărilor.

În același timp, s-au scumpit puternic și înlocuitorii de carne pentru vegani – produse din soia, mazăre, sfeclă roșie și alte alimente pe bază de plante, mai scumpe cu 30% față de decembrie 2021, potrivit Ziarulromanesc.de

Există o presiune mare în agricultură, deoarece costurile de producție cresc masiv. Fermierii trebuie să cheltuiască mult mai mulți bani pe hrana animalelor, în contextul războiului din Ucraina. Prețurile sunt determinate de creșterea costurilor cu energie și de prețul ridicat al îngrășămintelor, a explicat președintele Asociației Cooperative din Baden-Württemberg, Roman Glaser.

Ute Bader, șef adjunct al departamentului pentru consilierea cooperativelor de bunuri și servicii la Asociația Cooperativă Baden-Württemberg, spune și el că fermierii au nevoie de creșterea prețurilor pentru a putea continua.

În luna mai, discounterii și supermarketurile atrag vizitatori cu reduceri la carne, cârnați și grătar, iar carnea poate fi congelată. Asociația Federală a Producătorilor Germani de Cârnați și Șuncă le oferă consumatorilor și sfaturi pentru congelarea alimentelor.

Astfel, dacă se dorește porționarea cărnii, consumatorii trebuie să scoată bucățile de carne din ambalajul sub vid. Carnea trebuie atinsă cu mănuși de unică folosință și hârtie de bucătărie și se pune într-o pungă de congelare. Pe pungă se scrie data de congelare și tipul de carne, se apăsă ușor punga și se pune la congelator.