Neobligatoriu: Măsuri valabile în aeroporturile și la bordul avioanelor din Europa, de săptămâna viitoare

Agenția Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor au anunțat că începând de luni, pasagerii nu vor mai fi nevoiți să poarte măști de protecție în aeroporturile și la bordul avioanelor din Europa.

De săptămâna viitoare, măștile de protecție nu vor mai fi obligatorii pe durata zborurilor, pentru a ne alinia, în linii mari, la cerințele autorităților naționale din Europa pentru transportul public. Pentru pasageri și echipajele aeronavelor, acesta este un mare pas înainte în normalizarea călătoriilor aeriene. Cu toate acestea, pasagerii trebuie să se comporte responsabil și să respecte alegerile celor din jur. Un pasager care tușește și strănută ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a purta o mască de protecție„, a declarat directorul executiv al Agenției Uniunii Europene pentru Siguranță a Aviației, Patrick Ky, potrivit hotnews.ro..

Chiar dacă nu va mai fi impusă purtarea măștilor, „este important să fim conștienți că distanțarea fizică și o bună igienă a mâinilor sunt cele mai bune metode de reducere a transmiterii virusului”, a declarat și directorul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, Andrea Ammon.

Companiile aeriene sunt sfătuite totuși să încurajeze pasagerii să folosească măștile în timpul zborurilor către sau dinspre destinații unde purtarea măștii în transportul public este încă obligatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...