NEPI Rockcastle obține un credit sindicalizat de 60 milioane euro pentru Ploiești Shopping City

NEPI Rockcastle, investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a obținut un împrumut verde în valoare de 60 de milioane de euro, pentru Ploiești Shopping City, de la un sindicat bancar condus de BRD Groupe Société Générale.

Finanțarea vine la trei luni după ce NEPI Rockcastle a preluat participația de 50% din Ploiești Shopping City, de la partenerul său, printr-o tranzactie de 55,5 milioane euro. Împrumutul, semnat în decembrie 2022, se încadrează în categoria finanțărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice și beneficiind de certificarea sustenabilă “BREEAM In-Use”, calificativ Excellent, și de atestatul de performanță energetică de Clasa A.

Creditele “verzi” reflectă angajamentul nostru de a îmbunătăți sustenabilitatea portofoliului grupului și de a reduce amprenta de carbon. Așa cum am anunțat, în România, cea mai mare piață în care NEPI Rockcastle activează, suntem în proces de reducere a impactului portofoliului nostru asupra mediului prin instalarea de panouri fotovoltaice, crescând astfel proporția de energie regenerabilă folosită”, a precizat Eliza Predoiu, Chief Financial Officer, NEPI Rockcastle.

Pentru noi, proiectul este important și dintr-o altă perspectivă: continuăm, prin această operațiune, să integrăm principiile ESG în activitatea noastră de creditare, completând astfel o listă mai lungă, care cuprinde și cel mai important credit verde acordat până acum în România, și facem încă un pas către atingerea obiectivului nostru strategic de a acorda finanțări sustenabile de un miliard de euro, până în anul 2025”, a spus Maria Rousseva, Director General adjunct al BRD, responsabilă cu activitățile de corporate banking ale băncii.

Credit sindicalizat

Creditul a fost aranjat de BRD Groupe Société Générale – partener de finanțare de lungă durată al NEPI Rockcastle – care și-a asumat și un rol de bancă de structurare a finanțării verzi, având alături, în calitate de finanțator, Alpha Bank, un creditor nou al grupului. În noiembrie 2022, agenția internațională de rating Fitch a îmbunătățit ratingul de creditare al grupului la BBB+ cu perspectivă stabilă, de la BBB cu perspectivă pozitivă.

Evoluția ratingului reflectă progresele grupului în zona de performanță operațională, respectiv creșterea gradului de ocupare a proprietăților, a traficului și a vânzărilor chiriașilor pe parcursul anului 2022.

În cadrul tranzacției de finanțare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internațională de avocatură Dentons Europe – Zizzi-Caradja și Asociații SPARL, în timp ce BRD Groupe Société Générale și Alpha Bank au fost asistate de CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP.

Ploiești Shopping City a fost inaugurat în 2012, având o suprafață închiriabilă de 46.800 mp, iar printre chiriași se regăsesc un supermarket Carrefour, un cinema cu 12 săli și peste 100 de magazine, printre care: Adidas, H&M, Top Shop, Zara, Leonidas, McDonalds, Starbucks și Taco Bell.

În România, NEPI deține 25 de centre comerciale dintre care amintim București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Targu Mures (Shopping City Târgu Mureș) si Ploiești (Ploiești Shopping City).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...