Nici nu vă trece prin minte: Uimitoarele meserii ale viitorului

Inginer, medic sau mecanic? Nici gând. Profesiile viitorului nu au nicio legătură cu cele actuale. Nici prin minte nu vă trece ce fel de job-uri sunt în topul viitorului.

Top 10 profesii ale viitorului anunţate de World Economic Forum nu seamănă cu nimic din standardul ocupaţional obişnuit, susţin specialiştii Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate, care anunţă lansarea ediţiei a IV-a a Ghidului Meseriilor Viitorului Oportunităţile pieţei muncii în lumea de mâine. Astfel, aflăm din acest ghid că big bang-ul online creat de anul pandemic 2020 a accelerat evoluţia locurilor de muncă digitale, transformând exponenţial viitorul pieţei muncii.

Revenirea la modul de lucru obişnuit ne pune în faţa unor profesii neobişnuite.

De la manager Tik Tok, la inginer în domeniul energiei valurilor

Primele locuri din top 10 profesii ale viitorului anunţate de World Economic Forum nu seamănă cu nimic din standardul ocupaţional obişnuit. Cum ar fi: facilitator al lucrului la distanţă, consilier pentru respectarea programelor de fitness, manager de design pentru case inteligente, consilier de imersiune XR! Mai vreți? Arhitect de mediu pentru amenajarea spaţiului de lucru, detectiv de date, auditor de algoritmi de favorizare, analist de risc pentru dezastre cibernetice.

De asemenea, pe lista profesiilor viitorului din noul Ghid INACO se mai află: manager TikTok, dezvoltator de filtre pentru Instagram, administrator/arbitru în competiţii virtuale din sportul electronic, fermier urban, constructor de case verzi, inginer în domeniul energiei valurilor, inginer imprimare organe 3D, chirurg în nanomedicină, programator de algoritmi etici, biolog genetician IA, geoinginer climatic şi administrator de confidenţialitate a datelor.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole