Niciun VINOVAT după un an de la prăbușirea podului Luțca din Neamț

După apropae un an de la prăbușirea podului Luțca din Neamț, nimeni nu este găsit vinovat! Societatea care a executat lucrările de reabilitare refuză să plătească amenda primită și chiar dă în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții. Totul în timp ce autoritățile nu au găsit nicio soluție tehnică pentru înlocuirea podului. Fostul președinte CJ Neamț, Ionel Arsene a garantat personal rezistența acestuia pe zeci de ani.

Societatea care a lucrat la podul din Luțca a contestat amenda la Judecătoria Roman. Instanța de judecată nu a considerat însă dosarul ca fiind unul prioritar, așa că primul termen a fost programat la opt luni de la data înregistrării. Atunci, Inspectoratul de Stat în Construcții a lipsit din sala de tribunal, conform realitatea.net.

Instanța de judecată a decis ca următoarea înfățișare să aibă loc după vacanța judecătorească, la sfârșitul lui septembrie 2023.

Cei care au realizat lucrările susțin că au lucrat ca la carte și că Inspectoratul a efectuat controale, atât înainte de execuție, cât și după. Anul trecut, reprezentanții chiar susțineau că au respectat în totalitate planul de lucru.

„Am respectat în totalitate proiectul pe care l-am avut. Nu s-a umblat la structura de rezistență aproximativ 99% deloc. Am făcut un fel de modernizare și reabilitare a podului”, a spus constructorul pentru Realitatea Plus.

Podul de la Luțca s-a făcut praf în iunie, anul trecut, în timp ce era traversat de două mașini. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu pățească nimic. Acum, noua construcție ar urma să coste statul peste 40 de milioane de lei. Trei dosare penal sunt acum deschise în acest caz. 

Podul prăbușit s-a transformat în „cascadă”

Foto: Libertatea.ro

La apropae un an de la prăbușirea podului, stăm și privim de pe mal podul de la Luțca, Neamț. Ceea ce se vede este o cădere de apă, de pe podul căzut. Și un baraj natural pentru gunoaiele care vin din amonte și se blochează în blocul de beton din râul Siret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...