Nicolae Ciucă, despre drona prăbușită în Marea Neagră: Este un incident grav care demonstrează că este nevoie în continuare de dialog

A apărut și prima reacție din partea premierului Nicolae Ciucă, în cazul dronei americanei prăbușite în Marea Neagră. Oficialul consideră acest incident unul „deosebit de grav”.

„Toate datele oficiale au venit de la MApN. Știm despre evenimentul deosebit de grav. Alte date nu am.

Este un incident grav care demonstrează că este nevoie în continuare de dialog, de conduită pentru ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple.

Așa cum am înțeles din comunicatul Ministerului Apărării american și de la Departamentul de Stat, au avut loc întâlniri cu oficiali ruși astfel încât să se găsească linii de dialog”, a spus Nicolae Ciucă.

Incidentul ar fi avut loc în cursul zilei de ieri, în jurul orei 7:03 AM (CET), când unul dintre avioanele rusești Su-27 a lovit elicea avionului MQ-9, ceea ce a determinat forțele americane să fie nevoite să prăbușească intenționat drona MQ-9 în apele internaționale.

Înainte de coliziune, avioanele Su-27 au aruncat combustibil și au zburat în fața MQ-9 într-un mod nesăbuit, nepotrivit pentru mediu și neprofesionist.

„Aeronava noastră MQ-9 efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional când a fost interceptată și lovită de o aeronavă rusă, ceea ce a dus la o prăbușire și la pierderea completă a MQ-9”, a declarat generalul James B. Hecker, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și al Forțelor Aeriene din Africa, din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA.

1 COMENTARIU

  1. Ciuca, dar cele 10(zece) drone AMERICANE care au VIOLAT spatiul aerian rus in ultima vreme, deasupra Krasnodr-ului, sint 10(zece) incidente grave sau nu se pune cind criminalii care te-au recrutat faptuiesc ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...