Nicolae Ciucă, despre posibila sa candidatură la președinția României și o eventuală demisie, dacă se dovedește că a plagiat

Publicat: 10 apr. 2022, 13:59, de Cezar Amariei, în News , ? cititori
Nicolae Ciucă, despre posibila sa candidatură la președinția României și o eventuală demisie, dacă se dovedește că a plagiat

Proaspăt ales președinte al PNL, Nicolae Ciucă evită să spună deocamdată dacă va fi candidatul PNL la viitoarele alegeri prezidențiale și susține că va lua o decizie „în conformitate cu principiile mele de onoare și demnitate” dacă se va dovedi că a plagiat lucrarea de doctorat.

„Nu eu îmi exprim această opinie, candidatul la prezidențiale din partea PNL va fi nominalizat de PNL”, a răspuns Ciucă la întrebarea dacă va candida la președinția României.

Întrebat dacă va fi schimbat anul viitor, când ar trebui să nu mai fie premier, conform principiului rotației din Coaliția de Guvernare, premierul a evitat, din nou, un răspuns.

„În momentul de față nu se pune problema și nici nu vreau să mă gândesc la ce poate fi peste un an de zile pentru că avem foarte multă treabă”, a transmis Ciucă. Întrebat dacă speră la un mandat de 4 ani ca președinte al PNL, a răspuns că „am văzut termene în administrație, în politică nu există termen”.

Întrebat dacă va demisiona în cazul în care parchetul general va veni cu o decizie de plagiat în ceea ce privește teza sa de doctorat. Ciucă s-a apărat.

„Mai întâi de toate, nu am plagiat, în momentul de față lăsăm instituțiile să-și spună concluziile. În acel moment voi lua decizia în conformitate cu principiile mele de onoare și demnitate”, a mai spus Ciucă.