Nicolae Ciucă: Este nevoie mai mult ca oricând ca cetăţenii noştri să fie protejaţi de efectele militare, sociale şi economice ale agresiunii din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă, l-a primit, duminică la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Yair Lapid. Acesta este şi prim-ministru alternativ, urmând să preia mandatul la jumătatea anului 2023. Discuţiile s-au axat asupra analizei evoluţiilor regionale şi gestionării efectelor agresiunii ruse din Ucraina, a transmis Guvernul României.

Premierul Ciucă a condamnat în termeni fermi agresiunea neprovocată, nejustificată şi ilegală a Rusiei în Ucraina şi a remarcat răspunsul puternic şi unitar al statelor Uniunii Europene şi NATO pentru consolidarea Flancului Estic şi garantarea securităţii.

„Este deosebit de valoros răspunsul comun, puternic, şi rapid al tuturor statelor occidentale care gândesc în termenii democraţiei, economiei de piaţă şi a lumii bazate pe reguli. Este nevoie mai mult ca oricând ca cetăţenii noştri să fie protejaţi de efectele militare, sociale şi economice, iar poporul ucrainean să resimtă solidaritatea tuturor statelor care condamnă cu fermitate această agresiune ilegală”, a afirmat şeful Executivului, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Cei doi oficiali au discutat despre perspectivele situaţiei din regiune şi modalităţile de soluţionare a conflictului, context în care ministrul israelian al Afacerilor Externe, Yair Lapid, a evocat vizita premierului Statului Israel, Naftali Benett, la Moscova şi discuţiile purtate cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Oficialul israelian a mulţumit României pentru sprijinul prompt şi prietenesc acordat cetăţeniilor israelieni şi evrei care se refugiază din Ucraina pentru a se repatria în Israel.

Discuţiile au vizat, de asemenea, oportunităţile de cooperare economică şi de securitate între Romania şi Statul Israel, cu precădere în sectorul securităţii cibernetice.

De asemenea, o altă temă importantă a reprezentat-o perspectiva organizării, în Israel, a unei noi şedinţe a celor două guverne, prilej pentru valorificarea oportunităţilor de creştere a colaborării economice şi schimburilor comerciale între cele doua state, mai indică sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...