Nicolae Ciucă explică de ce PSD și PNL trebuie să aibă propriul candidat la prezidenţiale: „Am avut experimentul Bucureşti” : „Nu umblăm cu șmecherii”

Publicat: 17 iun. 2024, 08:30, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Nicolae Ciucă explică de ce PSD și PNL trebuie să aibă propriul candidat la prezidenţiale:
Nicolae Ciucă explică de ce PSD și PNL trebuie să aibă propriul candidat la prezidenţiale: "Am avut experimentul Bucureşti" : "Nu umblăm cu șmecherii"

Nicolae Ciucă a abordat din nou subiectul referitor la prezidențiale. Președintele PNL explică de ce liberalii și social-democrații trebuie să vină cu câte un reprezentant la scrutin. Ce crede oficialul despre un candidat comun la aceste alegeri.

Nicolae Ciucă, despre candidatul comun la prezidențiale

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat necesitatea ca atât liberalii, cât și social-democrații să își desemneze fiecare propriul candidat la alegerile prezidențiale. El a argumentat că nucleul dur al votanților din ambele tabere nu ar susține un candidat comun, ceea ce a fost demonstrat de experimentul de la București.

În plus, Ciucă a amintit experiența candidaturii comune PSD-PNL pentru Primăria București, considerând că aceasta a demonstrat importanța ca fiecare partid să își urmeze propriul drum. El a concluzionat că, pentru democrație și pentru electoratele fiecărui partid, cea mai bună variantă este ca fiecare formațiune politică să aibă propriul candidat:

”Cred că, în momentul de faţă, este nevoie ca fiecare dintre cele două partide să vină cu propriul candidat pentru că vorbim despre cea mai reprezentativă funcţie din stat, persoana care primeşte cel mai mare vot de încredere din partea cetăţenilor români şi există totuşi (…) hardcore-ul votanţilor şi de o parte şi de alta care, cu certitudine, nu se vor duce să voteze un candidat comun”

În ceea ce privește propria sa candidatură la prezidențiale, Ciucă a menționat că este „prea devreme” pentru a discuta acest subiect. El susține că desemnarea candidatului se va face în cadrul forurilor partidului, după validarea rezultatelor alegerilor europarlamentare și locale.

Ciucă a accentuat că, înainte de a face publică o astfel de decizie, trebuie să fie convins că are susținerea partidului, incluzând conducerea executivă, liderii de filială și activul de partid.

”Eu personal mizez că, înainte de a face publică o astfel de decizie, trebuie să am convingerea că partidul este cel care este cel care vine să susţină – conducerea executivă, liderii de filială şi activul de partidul”, a mai declarat liderul PNL, conform News.ro.

Nicolae Ciucă a reiterat necesitatea ca PNL și PSD să aibă fiecare propriii candidați la alegerile prezidențiale, subliniind că funcția prezidențială este cea mai reprezentativă în stat și necesită un candidat care să primească cel mai mare vot de încredere din partea cetățenilor români. El a observat că nucleul dur al votanților din ambele partide nu ar vota un candidat comun.