Nicolae Ciucă: „Nu văd de ce am fi acuzați de Rusia. Nu avem de ce să ne fie frică”

Premierul României Nicolae Ciucă le răspunde oficialilor de la Kremlin care au avertizat că țările care îşi pun aerodromurile la dispoziţia Ucrainei ar putea fi considerate părţi în conflict.Amenințările Rusiei sunt nefondate și asta pentru că aeronova ucraineană care a decolat din România a plecat neînarmată, iar întreaga operațiune a fost transparentă”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.  

„Este o retorică prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real, în teren în Ucraina, unde sunt ucişi civili”, a afirmat Ciucă la Digi24.  

Premierul Nicolae Ciucă a explicat că amenințările Rusiei sunt nefondate, deoarece avionul ucrainean care a intrat în spatial aerian al României în prima zi a conflictului militar din Ucraina, a plecat neînarmat.

„Avionul ucrainean a plecat din România neînarmat, tocmai pentru a evita orice situație în care să putem fi acuzați că a zburat o aeronavă de luptă, să poată să intre direct în acțiune de pe teritoriul țării noastre. Ca atare nu văd de ce am fi acuzați că am desfășurat astfel de activități. A fost public, transparent fără niciun fel de intenţie de a ascunde ceva”, a spus premierul.

Citeste si Avertismentul Kremlinului, inclusiv pentru România: Țările care îşi pun aerodromurile la dispoziţia Ucrainei ar putea fi considerate părţi în conflict

Nicolae Ciucă susține că nu este cazul să ne simțim amenințați. „Este o retorică folosită în ultima perioadă, prin care se caută să se abată atenţia de la ceea ce se întâmplă real în teren în Ucraina, unde vedem că sunt ucişi civili, unde vedem că nu se respectă absolut deloc legile conflictului armat, şi în felul acesta este mai uşor să spui atenţie la ceilalţi pentru că vă puteţi transforma şi voi în parte a acţiunii beligerante pe care ei o desfăşoară”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

De asemenea, el a mai arătat că România nu are motive să se teamă de o eventuală agresiune din partea Rusiei.

„Eu cred că degeaba încearcă să ne facă să ne fie frică, pentru că nu avem de ce să ne fie frică. Existăm măsuri concrete care s-au luat în interiorul Alianţei Nord-Atlantice astfel încât statele de pe frontiera estică a alianţei să beneficieze de măsuri întărite şi consolidate de descurajare şi apărare”, a adăugat Ciucă.

Citeste si Guvernul de la Varșovia: Polonia nu va trimite avioane de luptă în Ucraina şi nici nu va permite folosirea aeroporturilor sale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...