Nicolae Ciucă se pregătește să candideze pentru Cotroceni. ”Lucrăm la acest proiect”

Publicat: 28 mart. 2024, 08:46, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Nicolae Ciucă se pregătește să candideze pentru Cotroceni. ”Lucrăm la acest proiect”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, se pregătește intens pentru alegerile prezidențiale, unde vrea să fie candidat din partea liberalilor. A recunoscut chiar purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Nicolae Ciucă se pregătește să candideze pentru Cotroceni, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. Acesta a declarat că în situația în care se va merge alături de PSD și pentru alegerile prezidențiale, situația va fi discutată, negociată.

Nicolae Ciucă se pregătește să candideze pentru Cotroceni

Stroe a spus că el crede în alianța cu PSD și consideră că se va vedea cât de performantă este această construcție politică la alegerile europarlamentare. Stroe a mai spus că oferta la prezidențiale, dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier şi multe alte funcţii importante, inclusiv funcţia de comisar european.

Purtătorul de cuvânt al PNL a fost întrebat la o televiziune de știri dacă este pregătit să îl voteze pe Marcel Ciolacu la prezidenţiale. Iată răspunsul care a surprins pe toată lumea.

”Nu vă ascund că lucrăm la acest proiect prezidenţial care să îl înglobeze pe domnul Ciucă, cred în acest proiect prezidenţial, ni-l dorim, dar în situaţia în care vom merge împreună vom vedea şi vom analiza.(.. ) Când vorbiţi de oferta de la toamna, nu vă referiţi doar la preşedinte, oferta noastră dacă va fi una comună, va fi una complexă, care va include premier şi multe alte funcţii importante. Funcţia de comisar european. Să nu îşi imagineze cineva că celălalt partid nu va fi reprezentat în această construcţia, iar ponderea va fi una echilibrată”, a spus Stroe.

Ionuț Stroe a precizat că o continuare a colaborării cu PSD este o continuare firească a unei guvernări funcţionale.

”Noi am definit la începutul acest coaliţii, nişte reguli de care ne-am ţinut, chiar dacă au existat, recunosc, şi momente extrem de dificile în relaţia dintre cele două partide”, a arătat el.