Nicolae Ciucă și PNL recunosc curajul supraviețuitorilor de cancer și susțin lupta împotriva bolii

Publicat: 02 iun. 2024, 08:42, de Andrei Ceausescu, în Sănătate , ? cititori
Nicolae Ciucă și PNL recunosc curajul supraviețuitorilor de cancer și susțin lupta împotriva bolii
Ciuca a facut marele anunt! ”PNL va avea candidat la prezidentiale”

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a subliniat importanța marcării pentru al treilea an consecutiv a Zilei Naționale a Supraviețuitorilor de Cancer, într-un mesaj dedicat curajului și rezistenței celor afectați de această boală. Ciucă a evidențiat determinarea acestor oameni care nu se lasă învinși în fața unei lupte atât de dificile și a subliniat responsabilitatea noastră de a spori speranța de viață a pacienților oncologici și de a le oferi sprijin pentru a-și reconstrui viața cât mai aproape de normalitate.

În mesajul său, președintele PNL a adus un omagiu cadrelor medicale care sunt pe frontul luptei împotriva cancerului, recunoscând sacrificiul și devotamentul lor în tratarea acestei maladii cumplite. De asemenea, Nicolae Ciucă a adresat mulțumiri speciale senatoarei Nicoleta Pauliuc, pentru eforturile depuse de-a lungul anilor în sprijinul pacienților și supraviețuitorilor de cancer.

Nicolae Ciucă a evidențiat contribuția senatorului Pauliuc la adoptarea unor legi importante pentru comunitatea medicală și pacienții oncologici. Printre acestea se numără Legea Dreptului la Uitare, care protejează dreptul pacienților de a nu fi discriminați pe baza istoricului lor medical, Legea privind Sprijinul Psihologic pentru Bolnavi și Apropiați, care oferă suport emoțional esențial în timpul tratamentului, precum și Legea privind Medicina Personalizată, care promovează abordarea individualizată a tratamentului pentru o îngrijire mai eficientă și personalizată.