Nicolae Ciucă: „Veșnicia s-a născut la sat, este de datoria noastră să nu o lăsăm să moară acolo!”

Publicat: 27 mai 2024, 08:25, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în ALEGERI , ? cititori
Nicolae Ciucă: „Veșnicia s-a născut la sat, este de datoria noastră să nu o lăsăm să moară acolo!”
Foto: puterea.ro

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a petrecut sfârșitul de săptămână în județul Olt. Acolo a participat la mai multe evenimente în localitățile Izbiceni, Brastavățu și Osica de Sus. Turneul s-a încheiat duminică seara, cu o adunare în centrul Slatinei.

„Suntem în fața dvs după o zi în care am luat la pas județul și împreună cu echipa PNL Olt am mers să susținem candidații la primărie în localități importante, de vază! Îmi aduc aminte că zicea domnul Știrbu că la Izbiceni, este cea mai cunoscută localitate din județul Olt. Cea mai importantă cred ca este Sâmburești, nu văd pe cineva care să dea roșiile pe vin”, a glumit Nicolae Ciucă.

„Vorbim despre principiile PNL, despre ceea ce suntem noi, față de cea ce ne-am asumat, să apărăm familia, comunitatea, inițiativa particulară, să facem în așa fel încât ceea ce ține de mediul de afaceri să se extindă, doar așa se poate dezvolta. Acolo unde s-a reușit să se realizeze o dezvoltare liberală, în munciipiile, orașele unde avem administrație liberală, primele opt în topul celor mai dezvoltate județe sunt liberale. Acolo primarii nu fac altceva decât să dezvolte, să investească. Este incredibil, când avem atâtea fonduri europene, să se discute la nivel de județ de doar zeci de milioane investiții. Avem localități unde avem 4,1 milioane de euro”, a evidențiat președintele PNL.

„Acolo s-a dezvoltat școala, învățământ, centre de inovare și dezvoltare. Acolo se discută de centre de performanță, unde vin străini să învețe. Se discută de un parteneriat absolut necesar între autorități, mediul de afaceri și instituțiile de învățământ. Nu cred că trebuie să venim oamenilor să le spunem ce trebuia făcut și nu s-a făcut, ei știu mai bine. Eu cred că trebuie să câștigăm timp să le spunem ce facem, ce putem face, iar primarul trebuie să vină alături de oameni. Aici sunt oameni care au venit din proprie inițiativă. Au venit oameni care ne-au spus că vor să facă parte din echipa noastră”, a evidențiat Nicolae Ciucă.

Vorbind despre ceea ce se întâmplă în zonele pe care le-a vizitat în Oltenia, el a arătat: „Ieri, la Dăbuleni, am subliniat un lucru care mi s-a părut absolut excepțional. Acolo cel puțin 40% din oameni, erau tineri. Și aici primarii, dar și oamenii care au venit să îi susțină sunt tineri. Ei văd în PNL un partid care se angajează cu responsabilitate să pregătim ștafeta. Dragi tineri vă mulțumesc că sunteți alături de noi. În același timp v-aș ruga pe voi tinerii sa îi vedeți pe părinții și bunicii voștri, sa nu uitați că suntem ceea ce suntem datorită lor. Noi, PNL, suntem considerați ca fiind partidul clasei de mijloc, partidul celor cu spirit antreprenorial. Astăzi am realizat ca susținem clasa de mijloc, doar că ne-am focalizat pe clasa de mijloc din mediul urban

În radiografia satului românesc, diferența dintre sat și oraș este mare, tragedia este când vedem cei puțini cu un nivel de trai ridicat și cei mulți cu un nivel scăzut de trai. Trebuie sa ne asumăm și formarea clasei de mijloc din mediul rural. Vom veni în curând cu o strategie pentru revitalizarea satului românesc.

Tuturor ne place să spunem că veșnicia s-a născut la sat, este de datoria noastră să nu o lăsăm să moară acolo!”, a mai spus Nicolae Ciucă.